banner

Ons zorgaanbod in beeld brengen

Als zorgverlener wil je de beste zorg bieden aan je patiënten. Dat begint met heldere,  veilige communicatie en een efficiënte manier van werken. ZorgDomein is een slim platform met digitale oplossingen voor Verwijzen, Diagnostiek aanvragen en Overleggen. Zo verbindt ZorgDomein, al bijna twee decennia, zorgverleners onderling en met hun patiënten. Met als doel bij te dragen aan een betere zorgwereld.

 • ZorgDomein voor praktijken
 • ZorgDomein voor alle zorgaanbieders

ZorgDomein is er nu ook voor jou als paramedici of vrijgevestigden in de GGZ. Ben je bijvoorbeeld fysiotherapeut, optometrist, diëtist,  of ergotherapeut, dan kan je als praktijk je zorgaanbod tonen aan bijvoorbeeld de huisarts, verwijzingen digitaal van hen ontvangen en rapportages aan hen sturen.  

ZorgDomein_Lokaal_uitleg.png

Voordelen op een rij

Met ZorgDomein:

 • Is je zorgaanbod (en dus je specialisaties) beter in beeld bij verwijzers in jouw werkomgeving
 • Ontvang je digitaal volledige verwijzingen met alle relevante patiëntgegevens, die voldoen aan de richtlijnen
 • Stuur je rapportages aan huisartsen, óók zonder voorafgaande verwijzing
 • Overleg je veilig en eenvoudig via de geïntegreerde zorgmessenger Patiëntoverleg
 • Kun je proactief de patiënt benaderen voor het inplannen van de afspraak

Kortom, betere samenwerking met de huisarts, minder administratieve last voor de praktijk, heldere veilige communicatie en altijd een complete verwijzing.

Wat kost het?

BEGIN 2019 GOED: START MET ZORGDOMEIN!

Je begint het jaar goed met de speciale decemberactie van ZorgDomein voor praktijken. Meld jouw praktijk vóór 1 januari 2019 aan, dan profiteer je tijdelijk van 3 maanden gratis én geen registratiekosten.

Direct aanmelden kan hier.

Opbouw kosten

Je betaalt als praktijk voor het zorgaanbod dat je op het platform etaleert en voor de digitale verwijzingen die je ontvangt (excl. btw):

Eenmalig

 • € 30 registratiekosten

Maandelijks

 • € 10 per locatie voor etaleren van zorgaanbod
 • € 6 per geregistreerde zorgverlener in de praktijk*

* Bij meer dan 6 zorgverleners geldt een korting van 25% op het aantal geregistreerde zorgverleners. 

kosten_zorgdomein_lokaal.jpg
ZorgDomein_Lokaal_koppeling.png

Koppelingen

ZorgDomein werkt nauw samen met leveranciers van zorginformatiesystemen om zorgprocessen efficiënter te maken.  Deze integraties met ZorgDomein zijn er:

 • Fysiomanager
 • ZorgAdmin
 • Optoconnect
 • CRS
 • Medicore

Deze koppelingen zijn in ontwikkeling:

 • Consultmanager/MyMindspace (H1 2019)
 • Incura (H1 2019)
 • Intramed (H1 2019)
 • James Software (Q1 2019)
 • Nedap Ons (H1 2019)
 • Prosoftware (Q1 2019)
 • SpotOnMedics (Q1 2019)

Voor het totaal overzicht, klik hier

Zorgaanbod beter in beeld bij verwijzers

Ruim 90% van de huisartsen gebruikt ZorgDomein om passende vervolgzorg voor hun patiënt te vinden. Via ZorgDomein kun je ze precies laten zien welke diensten en specialisaties je praktijk aanbiedt. En natuurlijk waar je praktijk zit en wanneer een patiënt terecht kan. Het systeem is eenvoudig zelf bij te werken.  Andere groepen waar je momenteel verwijzingen van kunt ontvangen zie je hier

ZorgDomein Lokaal beter in beeld
Paramedisch aanbod zorgdomein

Digitaal volledige verwijzingen ontvangen

Met ZorgDomein komt de verwijzing digitaal binnen, compleet met alle relevante patiëntgegevens én volgens de richtlijnen. Je voegt de verwijsbrief eenvoudig toe aan het patiëntendossier. Met ZorgDomein communiceer je helder en direct met de huisarts, van verwijzing tot rapportage.

Veilige communicatie

Het is nu mogelijk om snel en veilig de huisarts te informeren over een behandeling, óók zonder voorafgaande verwijzing via ZorgDomein. Een perfecte functie om nog nauwer samen te werken met de huisarts én je discipline goed op de kaart te zetten.

Voor eenvoudige vragen of mededelingen aan andere zorgverleners gebruik je de veilige zorgmessenger Patiëntoverleg, die standaard in het systeem zit. Al het overleg is 100% beveiligd, dus de privacy van je patiënt of cliënt is gewaarborgd.

Verstuur rapportage
ZorgDomein Lokaal paramedisch.png

Interesse en aanmelden

Wil je meer weten over ZorgDomein voor praktijken? Vul dan hier je gegevens in. We nemen binnen twee werkdagen contact met je op. 

Direct aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Via ZorgDomein kun je verwijzers en patiënten heel duidelijk laten zien welke zorg en service je biedt bij een specifieke zorgvraag. Welke toegangstijden hanteer je; waarin onderscheid je je nog meer? Maak je zorgaanbod inzichtelijk voor verwijzers en wordt gevonden.

11_optimaal_logistiek_aanbod.png

Je zorgaanbod in beeld

Via ZorgDomein kun je verwijzers en patiënten heel duidelijk laten zien welke zorg en service je biedt bij een specifieke zorgvraag. Welke toegangstijden hanteer je; waarin onderscheid je je nog meer? Zijn combinatieafspraken mogelijk? Heb je zorgaanbod voor specifieke beroepsgroepen, zoals verloskundigen? Heb je een afdeling Spoedeisende Hulp? Verwijzers kunnen je zorgaanbod direct vergelijken met dat van andere zorginstellingen. Beter zijn loont nu dus écht.

Gerichte digitale verwijzing

Met ZorgDomein kan een patiënt met een specifieke klacht gericht worden verwezen naar een specifieke afdeling of afspraak. Daarbij ontvangt de patiënt informatie om zich op de afspraak te kunnen voorbereiden. Dankzij de verwijzer en de complete verwijsbrief heeft de specialist al een goed beeld van de klacht. Allemaal digitaal, gestructureerd, veilig en efficiënt. Zo biedt je de patiënt betere zorg.

9_duidelijk_voor_iedereen.png
27_point_of_care_testing.png

Diagnostiek

Als aanbieder van diagnostiek wil je ook je complete diagnostiekaanbod laten zien, zoals laboratorium, biometrie, pathologie, POC Testing en bevolkingsonderzoeken. Via ZorgDomein kunnen verwijzers ook probleemgestuurd digitaal diagnostiek aanvragen. Je kan per discipline specifiek zorgaanbod inrichten. Zo zorg je dat je diagnostisch centrum efficiënter werkt en biedt je betere zorg.

Teleconsultatie

Je wil je expertise ook eenvoudig op afstand aanbieden. Via ZorgDomein kunnen verwijzers een teleconsult aanvragen. De specialist brengt dan een goede en snelle diagnose met bijbehorend behandeladvies uit. Op basis van alle relevante medische informatie, meegestuurde bijlagen en diagnostiek. Zo hoeft een patiënt niet onnodig naar een zorginstelling en wordt de specialist niet telefonisch gestoord. En houdt de zorginstelling zicht op het volume, de kwaliteit en de reactietijd. En dat levert betere patiëntenzorg op. 

47_goed_beeld_van_de_klacht.png
Patiëntoverleg

Patiëntoverleg

Patiëntoverleg is de zorgmessenger van ZorgDomein waarmee je veilig en efficiënt met collega-zorgverleners overlegt. De messenger is eenvoudig te gebruiken door alle zorgverleners, zowel op je computer als mobiel. En bovendien geheel kosteloos. Activeer Patiëntoverleg in je ZorgDomein-account en download ZorgDomein Patiëntoverleg in de App Store of Google Play om direct te starten. 

Insights

ZorgDomein Insights geeft real-time inzichten voor doelmatige zorg. Een overzichtelijk dashboard geeft real-time inzicht in alle verwijzingen en diagnostiekaanvragen. Zo kun je als zorginstelling het zorgaanbod beter afstemmen op de zorgvraag van patiënten en verwijzers én kan er actiever gestuurd worden op de gewenste patiëntinstroom. Zo komt de juist patiënt, op de juiste plek op het juiste moment.
Het is momenteel beschikbaar voor ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra. Meer informatie>

ZorgDomein Insights landingspagina
"De service en de doelmatigheid moest omhoog. We werken hier samen met een kleine 200 huisartsen. Inmiddels krijgen we wekelijks zo’n 2.000 verwijzingen en 8 à 900 aanvragen voor diagnostiek. Daarmee is de vraag of het systeem bevalt, wel beantwoord."
"Vroeger was een patiënt wel eens het verwijsbriefje kwijt; nu kunnen we alles opzoeken in het EPD, waar de verwijsinformatie via ZorgDomein rechtstreeks in is gezet. En dat komt de behandeling van de patiënt ten goede."
"Het systeem is snel: zodra een patiënt de kamer van de huisarts verlaat, komt de verwijzing al bij ons binnen. En op termijn kunnen we het in ons ziekenhuis ook nog helemaal digitaal verwerken. Dan wordt de kans op fouten nog een stuk kleiner."
"Een groot winstpunt van ZorgDomein is de informatie-uitwisseling bij de diagnostiekaanvraag: We kunnen huisartsen nu beter sturen, omdat we veel meer kunnen vertellen dan op één A4-tje past."
"Hoe concreter we het voor de huisarts kunnen maken, hoe beter we de instroom kunnen sturen én hoe sneller de patiënt ‘op de juiste plek’, bij het juiste specialisme is."
"Fysiotherapeuten gebruiken ook ZorgDomein. Voor ons als orthopedische kliniek kan dat heel interessant zijn. Niet eens zozeer om extra verwijzingen te ontvangen, maar vooral om de bestaande communicatie met fysiotherapeuten te verbeteren."
"Een patiënt moet samen met de huisarts het beste behandeltraject kunnen kiezen. ZorgDomein maakt dat mogelijk: het systeem maakt de huisarts en de patiënt bewust van die keuzemogelijkheid."
"Speciaal voor jeugdzorg en -hulpverlening paste ZorgDomein de verwijsbrief aan. Zo is er onder andere plek voor de gegevens van de gezaghebbende en de woonsituatie van het kind. Juist bij onze cliënten woont het gezin lang niet altijd op één adres en ligt het gezag niet altijd bij de ouders."
"Vroeger kregen mensen een papieren verwijzing van de huisarts en moesten ze het verder vaak zelf uitzoeken. Nu weten ze precies waar ze moeten zijn voor welke specialisme."
"ZorgDomein biedt meer privacy. Een verwijzing per fax is altijd een beetje spannend voor zoiets gevoeligs als verslavingsproblematiek. Met de beveiligde verbinding van ZorgDomein is dat opgelost."
"Nu steeds meer verpleeg- en verzorginstellingen zich aansluiten, komen we in een fase dat de basiszorg meer in de picture komt. Dat is een goede ontwikkeling."
"Vroeger moest ik een heel verhaal op papier zetten. Nu kan ik via ZorgDomein heel eenvoudig de relevante episodes aanklikken en meesturen en wordt de specialist accuraat geïnformeerd."
"Verwijzingen vanuit het ziekenhuis zijn voor ons een enorme aanwinst. Een kwart van de ouderen gaat van daaruit naar het verpleegtehuis, voor geriatrische revalidatiezorg."