Zorggroepen

ZorgDomein biedt veel voordelen voor zowel zorgverleners als patiënten. Zo kunnen zorgverleners kosteloos patiënten digitaal doorverwijzen en diagnostiek aanvragen. Daarnaast is het ook mogelijk om transmuraal samen te werken, andere zorgprofessionals te consulteren en op veschillende momenten in het zorgproces elkaar te informeren en informatie uit te wisselen. Door meer inzicht in het regionale zorgaanbod kunnen zorgprofessionals de best mogelijke (vervolg)zorg vinden, bieden en regelen voor hun patiënten.

Het zorgregio netwerk reikt steeds verder

Ruim 91% van alle huisartsen en bijna alle ziekenhuizen werken inmiddels met ZorgDomein. Evenals ruim 3.800 zorglocaties zoals zelfstandige klinieken, laboratoria, GGZ-, VV&T-zorginstellingen, gemeenten, paramedici en vrijgevestigde professionals die hun zorg aanbieden via ZorgDomein. Dit aantal groeit nog elke dag. Jaarlijks lopen er meer dan 14 miljoen zorgaanvragen via ons platform. ZorgDomein is dan ook uitgegroeid tot het grootste digitale en onafhankelijke zorgplatform van Nederland. We breiden het netwerk en de functionaliteit steeds verder uit en zo wordt het voor zorgverleners – ook in jouw regio – nóg eenvoudiger om samen te werken en te communiceren via ZorgDomein.

Oplossingen uitgelicht

Met innovatieve oplossingen voor betere verbinding en opeenvolging in het zorgtraject helpt ZorgDomein bij het regelen van de best mogelijke zorg voor patiënten. Wij bieden een breed scala aan oplossingen en services die zorgprofessionals in staat stellen hun werk zo goed en efficiënt mogelijk te kunnen doen.

Meekijkconsult

ZorgDomein biedt met het meekijkconsult de mogelijkheid om medisch advies op afstand aan te vragen. Zo kan bijvoorbeeld een huisarts digitaal overleggen met andere zorgprofessionals en waar nodig direct een aanvraag doen voor een anderhalvelijnsconsult. Door inzage in het zorgtraject worden regionale werkafspraken geïntegreerd en kan men direct en efficiënt samenwerken met de specialist. 

Verbinden medisch en sociaal domein

Bij gezondheidsklachten van patiënten die voortkomen uit sociaal-maatschappelijke problematiek zoals een vechtscheiding, financiële problemen of ontslag kan via ZorgDomein doorverwezen worden naar de juiste gemeentelijke instanties of psychosociale hulpverlening (zoals naar Welzijn op Recept). Ook is het mogelijk om te verwijzen naar jeugdhulpverlening bij psychische en gedragsproblemen van kinderen en jongeren. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief voor zorggroepen 

Blijf op de hoogte van relevante informatie over ontwikkelingen binnen de eerstelijnszorg en hoe ZorgDomein een bijdrage kan leveren aan digitale samenwerking binnen de zorgregio’s. Wij versturen de nieuwsbrief – die speciaal gemaakt wordt voor zorggroepen – één keer per kwartaal.

Even voorstellen

Onze relatiemanagers onderhouden contact met onder andere zorggroepen om de belangen van de daarbij aangesloten zorgverleners op ZorgDomein te borgen. Zij gaan graag in gesprek met de zorggroepen om goed te begrijpen wat er in de regio speelt.

Foto Reind Dooyeweerd

Anja van Loon

Relatiemanager

3 vragen aan
Anja over haar
werk bij ZorgDomein

Anja vertelt over haar rol als relatiemanager binnen ZorgDomein en wat zij voor zorggroepen kan betekenen. Zij is verantwoordelijk voor de regio’s Groningen, Drenthe, Overijssel, Friesland, Noord-Holland, Utrecht, Gelderland en Flevoland.

Lees hier haar antwoorden