Innovatie-aanbod Digitale Patiëntreis

 De Digitale Patiëntreis van ZorgDomein is de digitale oplossing om het traject van verwijzing tot de eerste afspraak naar vervolgzorg eenvoudig en overzichtelijk te maken. Voor de zorginstelling én de patiënt.

Lees op deze pagina alles over de Digitale Patiëntreis en ons innovatie-aanbod, waarbij we tot eind 2022 geen abonnementskosten in rekening brengen.

De voordelen

Meer efficiëntie en lagere kosten

ZorgDomein zorgt voor integratie met de bestaande systemen, zodat de patiënt zonder obstakels geheel zelfstandig de afspraak kan maken en voorbereiden. Dit levert een kostenbesparing op.

Eenvoud en overzicht voor patiënt

De Digitale Patiëntreis biedt je patiënten één digitale omgeving, waarin slechts één keer ingelogd hoeft te worden, om zelf direct online een afspraak te maken en alle relevante informatie rondom de afspraak te vinden.

Onderdelen Digitale Patiëntreis

Patiënten zijn meer tevreden over hun zorgtraject wanneer zij goed geïnformeerd zijn, omdat dit hen meer grip en overzicht geeft. Eenmaal in behandeling bij een zorginstelling voorziet het patiëntportaal veelal in die behoefte. Maar hoe zit het daarvoor; wat doe je als patiënt nadat je een verwijzing hebt ontvangen? Hoe kom je bij de juiste informatie om je goed voor te bereiden? Dat blijkt vaak niet zo duidelijk en overzichtelijk te zijn.

Met de Digitale Patiëntreis kan de patiënt eenvoudig:

Afspraak maken

Via slechts 1 keer inloggen, digitaal een afspraak maken vanuit de verwijzing of order van de huisarts.

Afspraak maken

Toestemming geven

Akkoord geven voor de uitwisseling van (medische) gegevens.

Tostemming geven

Voorbereiden en meenemen

alle informatie inzien over de eerste afspraak.

Voorbereiden en meenemen

Patiëntportaal bereiken

Direct bij verwijzing of order de weg naar het patiëntportaal vinden.

Veelgestelde vragen raadplegen

Veel voorkomende vragen van andere patiënten inzien.

Innovatie-aanbod & direct starten

We geloven dat de Digitale Patiëntreis veel gemak brengt voor de patiënt en meer efficiëntie voor de zorginstelling. De afgelopen jaren hebben we dan ook vol overtuiging geïnvesteerd in deze innovatie. Nu deze startklaar is voor gebruik, willen we samen verder innoveren. Want een versnelling in digitalisering van zorg is hard nodig in deze tijd.

Daarom hebben wij een innovatie-aanbod waarbij we tot eind 2022 alleen een eenmalige bijdrage vragen voor gebruik van de Digitale Patiëntreis. Maak nu gebruik van het innovatie-aanbod en start eenvoudig met enkele poli’s, zonder lange implementatietrajecten. Daarna kan eenvoudig opgeschaald worden naar meer specialismen.

Ons innovatie-aanbod: 

Looptijd is tot 31 december 2022

De eenmalige bijdrage is verlaagd

Naar maximaal € 25.000 afhankelijk van het aantal aan te sluiten specialismen.

Geen abonnementskosten in 2021 en 2022

Vanaf 2023 een basisbedrag van €750 tot maximaal €1.750 per maand.

Stoppen zonder verdere verplichtingen

Zorginstellingen kunnen aan het einde van de actieperiode stoppen zonder verdere verplichtingen. 

8,6

80% van de patiënten beoordeelt de Digitale Patiëntreis met een 8,6

Zij zijn al gestart met de Digitale Patiëntreis

{

Patiënten eenvoudig toegang tot informatie

“We bieden nu de patiënt vanaf de verwijzing laagdrempelige en goede digitale service en halen meer rendement uit onze investeringen in online diensten.​”

Wouter van Suylekom, Meander Medisch Centrum

{

Patiëntenstromen goed organiseren

“De gemeenschappelijke uitdaging is de zorgkosten beheersen. Dus digitaliseren waar kan en voor de patiënt alles zo goed mogelijk organiseren. Dit past bij hoe wij denken dat de zorg ingericht kan en móet worden.”

Christiaan Boer, Bergman Clinics

Hoe werkt het

Het gehele proces van verwijzing tot eerste afspraak kan via ZorgDomein volledig digitaal. Bekijk hoe de Digitale Patiëntreis van ZorgDomein eruit ziet.

Deze oplossing is beschikbaar voor:

De Digitale Patiëntreis is beschikbaar voor onderstaande zorginstellingen.

Ervaar de Digitale Patiëntreis

De ZorgDomein Digitale Patiëntreis digitaliseert het traject van verwijzing tot eerste afspraak. Benieuwd naar de Digitale Patiëntreis in de praktijk?

Bekijk het webinar

Bergman Clinics en ChipSoft delen in het webinar “Wil jij je patiënt beter faciliteren en zelf efficiënter werken?” de eerste resultaten, inzichten en learnings.  

Bereken je jaarlijkse besparing

Wil je voor je zorginstelling betere benutting van tijd en geld? En ben je benieuwd hoeveel je zou kunnen besparen? Bereken je jaarlijkse besparing met onze rekentool.