Oplossing - Patiënt informeren en afstemmen

Patiënt informeren en ondersteunen

Nadat een patiënt verwezen is naar vervolgzorg ontvangt deze een patiëntbericht. Hierin staat informatie over hoe de afspraak tot stand komt, hoe de patiënt zich kan voorbereiden op de afspraak. Hierdoor is de patiënt goed geïnformeerd en kan deze zich beter voorbereiden op de eerste afspraak. De patiënt krijgt online toegang tot de relevante informatie over de eerste afspraak. Wordt de patiënt op papier geïnformeerd dan wordt deze Informatie gestructureerd en gestandaardiseerd getoond.  

Goed voorbereid naar eerste afspraak

Toegankelijk en begrijpbare informatie voor elke patiënt. We begeleiden de patiënt om overzicht te houden in zijn/ haar zorgtraject en betrekken deze actief.

Arbeidsbesparing door slimmer werken

Door geautomatiseerde processen worden handmatige acties van zorgmedewerkers verminderd. Er is minder telefonisch contact op de afdeling ter voorbereiding op de eerste afspraak. Hierdoor hebben medewerkers meer tijd voor belangrijke zaken. 

Relevante informatie voor voorbereiding

Patiënt krijgt na verwijzing toegang tot relevante informatie over de eerste afspraak.  

Afspraak maken

Patiënt wordt geïnformeerd over totstandkoming van de afspraak.

Afspraak maken

Toestemming geven

Patiënt kan toestemming geven m.b.t. verschillende onderwerpen.

Tostemming geven

Voorbereiden en meenemen

Patiënt ontvangt begrijpelijke en toegankelijke informatie en instructies 

Voorbereiden en meenemen

Patiëntportaal bereiken

Link naar eigen patiëntportaal

Veelgestelde vragen raadplegen

Hier kunnen de meest gestelde vragen gedeeld worden met de patiënt. Dit verminderd simpele vragen via telefoon of mail.

Integratie met partners

Wij verbinden onze oplossing met verschillende partners om de patiënt actief te betrekken, goed te informeren en voor te bereiden op de eerste afspraak. Een integratie is vrijblijvend en kan modulair worden ingezet. 

Onze partners zijn o.a.:

Klik hier voor een overzicht van al onze partners.

10,5

10,5 miljoen keer per jaar worden patiënten digitaal geïnformeerd

Efficiënter zorgproces

Door de integratie met de verschillende partners wordt het zorgproces verder verbeterd:

  • Online afspraak maken prikpost (Serviceware): Patiënt maakt afspraak in afsprakenplanning zonder opnieuw in te loggen. Kiest eenvoudig, met juiste aanvraaggegevens een passende locatie en datum/tijd. 
  • Online afspraak maken (Chipsoft of Funatic): Direct naar de agenda van de zorginstelling, zonder opnieuw in te loggen. De integratie maakt het simpel en toegankelijk om direct een afspraak te plannen. 
  • Keuzehulp (Patiënt+): Helpt patiënt diagnose en passende behandelmogelijkheden te begrijpen. Brengt persoonlijke voorkeur over bij zorgverlener. Er vindt een kwalitatief beter eerste consult plaats. 
  • Digitale intake (Medify): Patiënt geeft voorafgaand aan consult een digitale anamnese van huidige situatie en geeft direct consent voor vervolgtraject. Consult is direct toegespitst op diagnose en patiënt.

Deze oplossing is beschikbaar voor:

Het patiëntbericht is beschikbaar voor onderstaande zorginstellingen: 

 

Ontdek wat er nog meer kan met ZorgDomein

Door middel van toegankelijke webinars en interessante nieuwsartikelen helpen we ook jou om wegwijs te worden in ZorgDomein en het maximale uit je werkdag te halen.

Interesse? Neem contact op

Wil je meer weten over deze oplossing of wil je weten hoe ZorgDomein jou of je organisatie kan helpen? Neem dan contact met ons op.

Wij beantwoorden al je vragen en laten je graag alle mogelijkheden van ZorgDomein zien.