Patiënt informeren en ondersteunen

Het zoveel mogelijk digitaliseren van het zorgtraject noemen we binnen ZorgDomein de Digitale Patiëntreis. Dit resulteert in een efficiëntieslag en kostenbesparing voor de zorginstelling. Maar, belangrijker nog, zorgt dit ook voor de gewenste controle en duidelijkheid bij de patiënt.

De voordelen

Zelfstandige patiënten

Door digitalisering van het zorgtraject kunnen patiënten veel stappen zelfstandig doorlopen, zonder dat een polimedewerker handmatige acties hoeft te ondernemen.

Efficiëntie en kostenbesparing

Door koppelingen tussen verschillende informatiesystemen neemt de efficiëntie toe en zijn processen minder arbeidsintensief waardoor kosten worden bespaard.

De patiënt centraal

Door digitalisering en het slim koppelen van informatiesystemen heeft de patiënt inzage in alle relevante informatie binnen ZorgDomein en kan hier zelf afspraken plannen, toestemming geven en vragenlijsten invullen.

De Digitale Patiëntreis

De reis die een patiënt aflegt van verwijzing tot eerste afspraak willen we zo soepel mogelijk laten verlopen zodat de patiënt goed voorbereid op de juiste plek aankomt

Online afspraak maken

Door koppeling met het afsprakenportaal van een organisatie kan de patiënt zelf online een afspraak inplannen.

Toestemming beheren

Het is mogelijk om patiënten voor de eerste afspraak toestemming te vragen voor het delen van gegevens wanneer dat nodig is.

Voorbereiding op eerste afspraak

Goed voorbereiden patiënten doordat alle instructies en aanvullende informatie op een overzichtelijk en begrijpelijke wijze worden weergegeven.

Informatie lezen

Eenvoudig tonen van informatiefolders.

Afspraaklocatie en patiëntportaal

De patiënt wordt naar de juiste plek geleid doordat de adresgegevens en looproutes naar de polikliniek worden getoond en wordt digitaal overgedragen naar het patiëntportaal van de organisatie.

Antwoord op meest gestelde vragen

De vragen van de patiënt worden snel beantwoord, zonder contact met de organisatie.

Hoe werkt het

Het gehele proces van verwijzing tot eerste afspraak volledig digitaliseren, waardoor patiënten veel stappen zelfstandig kunnen doorlopen, zonder dat een polimedewerker handmatige acties moet ondernemen.

8,6

80% van de patiënten beoordeelt de digitale patiëntreis met een 8,6

“De Digitale Patientreis past bij hoe wij denken dat de zorg ingericht kan én moet worden”

Christaan Boer, Commercieel directeur Bergman Clinics

Deze oplossing is beschikbaar voor: 

De Digitale Patiëntreis is beschikbaar voor onderstaande zorginstellingen.

Ervaar de Digitale Patiëntreis

De ZorgDomein Digitale Patiëntreis digitaliseert het traject van verwijzing tot eerste afspraak. Benieuwd naar de Digitale Patiëntreis in de praktijk?

Bekijk het webinar

Bergman Clinics en ChipSoft delen in het webinar “Wil jij je patiënt beter faciliteren en zelf efficiënter werken?” de eerste resultaten, inzichten en learnings.  

Bereken je jaarlijkse besparing

Wil je voor je zorginstelling betere benutting van tijd en geld? En ben je benieuwd hoeveel je zou kunnen besparen? Bereken je jaarlijkse besparing met onze rekentool.