EPD-leveranciers

Koppelen met ZorgDomein

Wij werken nauw samen met leveranciers van zorginformatiesystemen. Gezamenlijk realiseren we de integratie van het zorginformatiesysteem met ZorgDomein door een koppeling. Dit levert voordeel op voor de zorgverleners én voor de patiënt. Ook interesse in het bouwen van een koppeling met ZorgDomein of heb je een andere vraag. Neem dan contact met ons op.

Waarom koppelen met ZorgDomein

Verbeter kwaliteit gegevensoverdracht

Data wordt eenduidig ​​geregistreerd en gecommuniceerd. Zo voorkom je fouten en gaan gegevens niet verloren.

Werk efficiënter

Door automatische gegevensuitwisseling is het niet langer nodig om gegevens opnieuw in te voeren of te kopiëren en plakken.

Verbeter dienstverlening

Een verwijzing via een ZorgDomein koppeling maakt eenvoudig online plannen in het EPD door de patiënt en verwijzer mogelijk.

Overzicht koppelingen 

ZorgDomein heeft koppelingen met alle informatiesystemen van huisartsen en verloskundigen. Daarnaast is ZorgDomein gekoppeld met zorginformatiesystemen van ziekenhuizen, VVT- en GGZ-instellingen, zelfstandige klinieken, laboratoria en radiologie-afdelingen, gehandicaptenzorg en paramedische zorg.

Binnen het ZorgDomein koppelvlak onderscheiden we twee typen koppelingen:

  • Verzendende koppeling: voor het verwijzen van patiënten en het versturen van diagnostiekaanvragen, aanvragen voor teleconsultatie en het versturen van verslagen.
  • Ontvangende koppeling: voor het ontvangen van verwijzingen, aanvragen van diagnostiek en teleconsultatie, verslagen en het afhandelen van afspraakverzoeken.

Leveranciersportaal

ZorgDomein werkt met een leveranciersportaal, oftewel de ZorgDomein Integrator.

In dit online kenniscentrum vind je als IT partners en alle documentatie en mogelijkheden van ondersteuning om direct zelf aan de slag te gaan met een koppeling.

92

Ruim 92 EPD-leveranciers koppelen met ZorgDomein. En er zijn nog eens 38 in ontwikkeling.

interview zorgdomein eerstelijns zorgaanbieder

Koppelen met ZorgDomein was een logische keuze

Speciaal voor de zorg aan ouderen en chronisch zieken ontwikkelde GeriMedica het elektronisch patiëntendossier Ysis. Met specifieke domeinkennis én externe koppelingen, onder meer naar ZorgDomein. CEO Thomas Ferguson: “Dankzij koppelingen kun je mensen verbinden en de zorg verbeteren.”