Partners in IT

ZorgDomein werkt samen met verschillende partners. Hierbij gaat het om integraties die onze oplossingen op het platform nog beter maken, bijvoorbeeld het Meekijkconsult en de Digitale Patiëntreis. Dit levert voordelen op voor de zorgverleners én voor de patiënt. Hieronder vind je een overzicht van onze partners in IT.

Logo Promeetec

Careware (Serviceware Resources)

Careware en ZorgDomein verbinden bestaande systemen met elkaar om een efficiënter zorgproces te faciliteren. In de Digitale Patiëntreis van ZorgDomein is het voor de patiënt mogelijk om via een SSO koppeling eenvoudig in het afspraakportaal van Careware een online afspraak te maken bij een prikpost zonder opnieuw te hoeven inloggen. Omdat de orderinformatie mee gaat in de koppeling krijgt de patiënt alleen de relevante prikposten te zien. Zo kan de patiënt eenvoudig met de juiste aanvraaggegevens zelf een passende locatie, datum en tijd kiezen en weet het laboratorium zeker dat er geen fouten ontstaan wanneer de patiënt rechtstreeks inlogt op het portaal en daar een keuze maakt uit de beschikbare prikposten. Op deze manier heeft de patiënt overzicht in het zorgpad en regie over zijn/haar afspraken. Deze oplossing zorgt voor gemak voor de patiënt en voor tijd- en kostenbesparing bij de zorgverlener.

Logo Promeetec

Medify

Van de verwijzing naar de eerste afspraak in het ziekenhuis; in dit traject valt nog een wereld te winnen, qua efficiëntie voor de zorginstelling en betere voorbereiding van de patiënt. Daarom ontwikkelde ZorgDomein de Digitale Patiëntreis: een slimmere manier om de eerste afspraak te maken én direct een betere informatievoorziening voor patiënt en zorginstelling. De koppeling met Medify maakt de Digitale Patiëntreis nog aantrekkelijker, met visuele informatie voor de patiënt en een intake die vooraf digitaal plaatsvindt. Voordeel voor de patiënt en de zorgverlener is dat het consult zich nu direct kan toespitsen op de diagnose en de patiënt.

Logo Promeetec

PATIENT+

PATIENT+ en ZorgDomein beiden een gezamenlijke oplossing; De Digitale Patiëntreis van ZorgDomein digitaliseert het traject van verwijzing tot eerste afspraak en bestaat uit verschillende stappen. Keuzehulpen van PATIENT+ wordt hier als extra stap aan toegevoegd. De patiënt ontvangt na de verwijzing en voorafgaand aan het consult de keuzehulp. Deze is na het invullen voor de zorginstelling beschikbaar in het EPD. Op deze manier wordt de patiënt actief betrokken, goed geïnformeerd en voorbereid, zodat deze tijdens de eerste afspraak de diagnose en passende behandelmogelijkheden begrijpt en persoonlijke voorkeuren kan overbrengen bij de zorgverlener. Zo komt de patiënt goed voorbereid op de eerste afspraak en is het voor de patiënt én zorgprofessional eenvoudig om samen passende zorg te kiezen.

Logo Promeetec

Promeetec

Een belangrijk punt in de toepassing van het Digitale Meekijkconsult is de financiële afhandeling. Het Meekijkconsult draagt actief bij aan het voorkomen van onnodige verwijzingen naar de 2e lijn, het verkorten van wachttijden en moet vanuit de eerste lijn gedeclareerd worden.

De financiële afhandeling van het Meekijkconsult was voorheen complex, aangezien er verschillende organisaties aan deelnemen: de zorggroep met aangesloten huisartsen, de medisch specialist in het ziekenhuis en de zorgverzekeraar zijn allen stakeholders in dit proces. Om daarin verbetering te brengen, werkte ZorgDomein een nieuw systeem uit van declaratie en verrekening. Het systeem bestond al langer bij het Teleconsult en is nu uitgebreid met de ondersteuning voor het Meekijkconsult. ZorgDomein werkt hierin samen met Promeetec, dat gespecialiseerd is in zorgadministraties en -declaraties.