GGZ instellingen

Voor de GGZ

Voor de GGZ is het cruciaal om verwijzingen zo compleet en volledig mogelijk te ontvangen. Voor verwijzers is het belangrijk om de zorg dichtbij de patiënt te kunnen regelen. Met ZorgDomein wordt de patiënt zo goed mogelijk verder geholpen met de juiste zorg op de juiste plaats.

Waarom kiezen voor ZorgDomein

Inzicht in meer dan het zorgaanbod

Verwijzers hebben ook inzicht in wachttijden per instelling, behandeling en locatie en type gewenste patiënten. Prettig voor zowel de zorgaanbieder, de verwijzer als de patiënt.

Veilig verwijzen volgens de richtlijnen

Complete digitale verwijzingen die voldoen aan de richtlijnen ontvang je snel en gemakkelijk via ZorgDomein. Bovendien verlaagt digitaal verwijzen de foutmarge en de administratieve handelingen.

De patiënt optimaal doorverwijzen

Voor basis-GGZ en gespecialiseerde GGZ heeft ZorgDomein aparte standaard verwijsbrieven zodat er optimaal kan worden doorverwezen voor elke patiënt.

ZorgDomein presenteert: ZorgVerbinders

ZorgVerbinders is een serie korte films over ontmoetingen tussen twee, via ZorgDomein verbonden, zorgprofessionals. Tijdens een gesprek wisselen zij hun ideeën uit over het werken in de zorg, vandaag morgen en in de toekomst.

In aflevering 2 ‘Vervolgzorg op maat’ spreken huisarts Robbert Keppel en vrijgevestigd GZ-psycholoog Erik Keegstra onder andere over verwijzen naar basis en specialistische GGZ, het beter verbinden van zorgvraag en -aanbod en de druk op de zorg.

Onze oplossingen voor de GGZ

ZorgDomein biedt een breed scala aan oplossingen en services die de GGZ-instellingen helpt hun werk zo goed en efficiënt mogelijk te kunnen doen.

Informeren en afstemmen

Overdragen van informatie, rapporteren en overleggen met andere zorgprofessionals in een veilige digitale omgeving.

Meer weten

Zorg regelen en verwijzen

Digitaal bieden, vinden en regelen van de best mogelijke zorg voor elke patiënt.

Meer weten

Zorgprofessional consulteren

Diverse mogelijkheden voor een medisch advies op afstand door middel van een tele-, meedenk- of meekijkconsult.
Meer weten

Toegang tot ZorgDomein voor GGZ-instellingen

Voor GGZ-instellingen biedt ZorgDomein toegang op maat. Dit heeft alles te maken met de wensen en mogelijkheden die per instelling bepaald kunnen worden. Neem voor vragen of een offerte contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Eenvoudig gekoppeld
met ZorgDomein

ZorgDomein is gekoppeld met veel verschillende zorginformatiesystemen. Zelfs als er nog geen koppeling is met het zorginformatiesysteem dat jij gebruikt, kan je toch al gebruik maken van ZorgDomein.

We zijn gekoppeld met

Adapcare, Asterisque
Beterzorg, Chipsoft
Code24, Curasoft
Emma, Fairware
Fysiomanager, GeriMedica
Gino Software, Incura
Intramed, James Totaal
Medicore, Mymindspace
Nedap, Optoconnect
Pharmapartners, Pinkroccade
Prosoftware, Solviteers
Spotonmedics, Trompbx
Unit4, Zorgadmin
ZorgDomein, Zorgservice

ZorgDomein is er
ook voor jou

ZorgDomein bedient vrijwel de gehele zorg. Van lab tot thuishulp en van huisarts tot GGZ. Specifiek binnen de GGZ zijn dat onderstaande zorgprofessionals.

  • Jeugdarts
  • Psychiater
  • Verwijzers
91%
van de huisartsen gebruikt ZorgDomein om de best mogelijke vervolgzorg voor hun patiënten te vinden, bieden en regelen.
N
Minder administratieve handelingen, dus meer tijd voor je patiënten
N
Je eigen zorgaanbod onder de aandacht van verwijzers
N
Veilig en snel patiëntinformatie uitwisselen
N
Altijd en overal up-to-date informatie over je patiënten
interview met Gijs Jordaan, bestuurder bij Parnassia Groep

Vinger aan de pols bij Gijs Jordaan, Parnassia groep

Sinds mei 2020 is Parnassia Groep met negen zorgbedrijven op meer dan 150 locaties zichtbaar en vindbaar in ZorgDomein. Gijs Jordaan, bestuurder bij Parnassia Groep: “Zo laten we de huisarts zien dat we geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg dicht bij de patiënt leveren én wat de actuele wachttijden op onze locaties zijn.”

Ruim 13.500 professionals binnen Parnassia Groep behandelen en begeleiden jaarlijks meer dan 180.000 patiënten. De groep doet dit in kleinschalige behandelteams gevestigd in 70 gemeenten en in en rondom ruim 200 huisartsenpraktijken. Parnassia Groep biedt ondersteuning aan iedereen met hulpvragen, van lichte tot (zeer) zware problematiek. Parnassia Groep vertegenwoordigt meer dan tien zorgbedrijven, waarvan er negen (Indigo, Youz, i-psy, PsyQ, Brijder, Parnassia, Antes, Triora en Leo Kannerhuis) betrokken zijn bij de afspraken die nu met ZorgDomein zijn gemaakt.