Voor de pers

Welkom op de perspagina van ZorgDomein. Hier kun je terecht voor onze recente persberichten, publicaties en andere media-uitingen.

Ben je journalist en heb je een vraag? Neem gerust contact op met onze PR-manager Fleur van Tellingen. We verlenen graag onze medewerking. Wil je als eerste op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Zet je zelf op de perslijst. Ook zijn we bereikbaar via pers@zorgdomein.nl.

Meer weten over ZorgDomein en onze producten? Neem een kijkje op de Over ZorgDomein pagina.

Fleur van Tellingen

PR manager

Platformcijfers 2021

Een overzicht van de kerncijfers en impact die we leveren.

 

20,5 miljoen

20,5 miljoen

verwijzigingen, diagnostiekaanvragen, teleconsulten en rapportages

Bovenstaande afbeelding schetst een goed beeld van mooie resultaten in een (toch wel) uitdagend jaar. Zo zijn er 20,5 miljoen verwijzigingen, diagnostiekaanvragen, teleconsulten en rapportages gedaan. Dankzij de digitale informatievoorziening hebben we tijd- en kwaliteitswinst gerealiseerd.

9,1 miljoen

9,1 miljoen

patiënten zijn digitaal geïnformeerd

ZorgDomein helpt zorgprofessionals met het vinden, bieden en regelen van de best mogelijke zorg voor hun patiënten. Via ons platform maken we volledige en veilige informatie-uitwisseling mogelijk. Voor de best mogelijke zorg. Voor elke patiënt. In 2022 zijn er 9,1 miljoen patiënten digitaal geïnformeerd en kregen ze meer grip op hun zorgtraject. En daar doen we het voor!

91 %

91 %

van de huisartsen werkt met ZorgDomein voor het vinden van vervolgzorg

Als verwijzer heb je inzicht in het grootste en meest gedetailleerde zorgaanbod van Nederland. Met ZorgDomein kun je veilig, snel en eenvoudig je patiënten doorverwijzen, maar ook andere zorgprofessionals consulteren, diagnostiek aanvragen, rapporteren en nog veel meer. Om die reden gebruikt ruim 91% van de huisartsen ZorgDomein voor het vinden van van de best mogelijke vervolgzorg voor hun patiënten. Dit zorgt voor een breed gedragen gestandaardiseerde verwijsstroom vanuit de eerste lijn.

115.000

115.000

zorgverleners nemen deel aan het platform via een ZorgDomein account.

ZorgDomein gelooft in een wereld waarin de best mogelijke zorg voor iedereen bereikbaar is. Daar zetten we ons al meer dan 20 jaar met veel passie voor in. Er zijn inmiddels 115.000 zorgverleners actief op ons platform via een ZorgDomein account. Dit grote zorgnetwerk maakt betere samenwerking en efficiënter werken mogelijk. En dat is gunstig voor jou als zorgprofessional, maar ook voor de patiënt.

6.200

6.200

zorginstellingen en praktijken bieden hun zorg aan op ZorgDomein

Met ZorgDomein kun je als zorginstelling en praktijk je zorgaanbod inzichtelijk maken bij verwijzers. Zo kunnen zij de best mogelijke specifieke zorg op de juiste plek kiezen voor hun patiënt. In 2022 hebben 6.200 zorginstellingen en praktijken hun zorgaanbod in beeld gebracht bij verwijzers. Zo ontstond er een completer zorgaanbod wat het vinden van de best passende zorg een stuk makkelijker maakte voor de verwijzer

105.000

105.000

zorgproducten zijn te vinden op ZorgDomein

Een transparant en inzichtelijk zorgaanbod helpt verwijzers en patiënten de best mogelijke (vervolg)zorg te vinden. In 2022 waren er meer dan 105.000 zorgproducten te vinden op ZorgDomein. Een groot en gevarieerd aanbod. Daar zijn we best een beetje trots op!

92

92

EPD-leveranciers koppelen met ZorgDomein en nog eens 38 zijn in ontwikkeling

ZorgDomein is gekoppeld met veel verschillende zorginformatiesystemen. Zo zijn er 92 EPD-leveranciers gekoppeld met ZorgDomein en zijn er nog eens 38 koppelingen in ontwikkeling. Dankzij de landelijke infrastructuur is het mogelijk om veilig
en compleet gestandaardiseerde gegevens uit te wisselen tussen zorginformatiesystemen. Zelfs als er nog geen koppeling is met het zorginformatiesysteem dat jij gebruikt, kan je toch al gebruik maken van ZorgDomein.

20,5 miljoen
9,1 miljoen
91 %
115.000
6.200
105.000
92

Social media

Je kunt ook via onze social media op de hoogte blijven van het laatste nieuws. Volg ons via:

Mediakit van ZorgDomein

Download hieronder de mediakit van ZorgDomein met onze logo’s en foto’s van ons zorgplatform.

Handige informatie

Maatschappelijk Jaarverslag

Lees hier het ZorgDomein Jaarverslag 2021In ons Maatschappelijk Jaarverslag lees je interviews met leden van onze raad van commissarissen, leden van onze raad van advies en interviews met gebruikers van ZorgDomein. Ook vind je hier onze missie en strategie, een overzicht van de activiteiten in 2021, de kerncijfers en de impact die we leveren.

Direct naar:

Laatste persberichten

Direct contact

pers@zorgdomein.nl

Bezoekadres

Wil je een keer langskomen om meer over ZorgDomein te weten te komen?

De koffie staat voor je klaar! Ons kantoor vind je in Breukelen aan de Straatweg 68.