Thuiszorg

Voor Thuiszorgorganisaties

De vraag naar thuiszorg neemt toe en wordt steeds complexer. Kwetsbare ouderen blijven langer thuis wonen en vragen meer zorg van verschillende zorgverleners. Met ZorgDomein kan je jouw zorgaanbod tonen aan de huisarts en ontvang je verwijzingen digitaal. Zo beschik je altijd over de juiste medische informatie. Heb je aanvullende informatie nodig? Dan kun je deze direct opvragen bij de verwijzer. Met ZorgDomein voor thuiszorgorganisaties heb je meer tijd en aandacht voor je cliënt.

Waarom kiezen voor ZorgDomein

Jouw zorgaanbod in beeld

Via ZorgDomein ben je voor verwijzers goed vindbaar en ze hebben direct inzicht in jouw zorgaanbod. Verwijzingen ontvang je digitaal. Dat is snel en direct. Waar je ook bent.

Regie in eigen hand

Wanneer je de verwijzer vraagt om een uitvoeringsverzoek voor medisch voorbehouden handelingen kun je eenvoudig een behandelverslag sturen. De verwijzer is dan altijd op de hoogte van juiste informatie.

Digitaal en eenvoudig overleggen

ZorgDomein is ook te gebruiken op een mobiele telefoon of tablet zodat je er gewoon op locatie mee kunt werken. Via de gratis zorgmessenger overleg je eenvoudig en veilig met collega’s en andere zorgverleners.

ZorgDomein presenteert: ZorgVerbinders

Een serie korte films over ontmoetingen tussen twee, via ZorgDomein verbonden, zorgprofessionals. Tijdens een gesprek wisselen zij hun ideeën uit over het werken in de zorg, vandaag morgen en in de toekomst.

In aflevering 3 ‘Transmuraal samenwerken’ gaat Lisette op bezoek bij Jantine in het ziekenhuis. Ze hebben het samen over de doorstroom van patiënten, capaciteitsproblematiek en het bevorderen van de zelfredzaamheid van de patiënt. Ze zoeken samen naar de mogelijkheden voor de patiënt door het gebruik van technologie en hoe onderlinge overdracht de zorg veel passender kan maken.

Eenvoudig gekoppeld
met ZorgDomein

ZorgDomein is gekoppeld met veel verschillende zorginformatiesystemen. Met een koppeling komt de informatie automatisch in het cliëntdossier zodat deze altijd up-to-date is. Zelfs als er nog geen koppeling is met het zorginformatiesysteem dat jij gebruikt, kan je toch al gebruik maken van ZorgDomein.

We zijn o.a. gekoppeld met

  • Ons (Nedap Healthcare)
  • MijnCarres (PinkRoccade)
  • Pluriform (Adapcare)

Hoe werkt het

Via ZorgDomein kunnen verwijzers, zoals huisartsen, snel en veilig de juiste informatie uitwisselen met zorgprofessionals. Bekijk hier hoe een verwijzer een verwijzing of een uitvoeringsverzoek verstuurt via ZorgDomein.

Gemakkelijk aansluiten

Afhankelijk van de grootte van de zorginstelling zijn er twee opties met betreking tot aansluiten:

1. Implementatie in tijdsblokken
Bij grotere instellingen vindt het implementatietraject plaats in een vastgesteld tijdsblok. Dit tijdsblok heeft een doorlooptijd van drie weken. De data en doorlooptijden vind je in dit overzicht.

2. Aansluitproces
Kleinere instellingen zijn na het ondertekenen van het contract en het invullen van een aanmeldformulier binnen 5 werkdagen live.

Interesse? Neem contact op

Wil je meer weten over ZorgDomein voor thuiszorgorganisaties of wil je weten hoe ZorgDomein jou of je organisatie kan helpen? Neem dan contact met ons op.

Wij beantwoorden al je vragen en laten je graag alle mogelijkheden van ZorgDomein zien.

91%

van de huisartsen gebruikt ZorgDomein om de best mogelijke vervolgzorg voor hun patiënten te vinden, bieden en regelen.