ZorgDomein presenteert

zorgverbinders

In ZorgVerbinders onderzoekt ZorgDomein samen met zorgprofessionals hoe er meer ruimte gemaakt kan worden voor mensenwerk in zorg.

"

Lees meer over deze aflevering

"

Aflevering 3:
Transmuraal samenwerken

Via ZorgDomein heeft transferverpleegkundige Jantine Post van het Sint Jansdal ziekenhuis al regelmatig patiënten verwezen naar wijkverpleegkundige Lisette Beelen van Vérian.

Het onderwerp van deze derde aflevering is ‘Transmuraal samenwerken’. Lisette gaat op bezoek bij Jantine in het ziekenhuis. Ze hebben het samen over de doorstroom van ziekenhuis naar thuiszorg, capaciteitsproblematiek en het bevorderen van de zelfredzaamheid van de patiënt. Ze bespreken samen hoe technologie een rol speelt in de onderlinge overdracht en samenwerking om de zorg passender te maken.

Huisarts Elvira van Santvoort
Huisarts Elvira van Santvoort

Hoe ZorgDomein je helpt

De ZorgDomein Transfer oplossing ondersteunt transferverpleegkundigen in hun werkproces. Door capaciteitsinzage en een goede transmurale zorgoverdracht van de patiënt van ziekenhuis naar VVT-instelling, biedt dit een optimale en efficiënte transmurale samenwerking.
Huisarts Elvira van Santvoort
“De meest wenselijke situatie is dat de patiënt weer naar huis kan, dat is iets dat je echt sámen doet.”

Jantine Post
Transferverpleegkundige, Ziekenhuis St. Jansdal

Meer ruimte voor mensenwerk

“Ik denk dat het heel belangrijk is dat er vanuit het ziekenhuis al gestuurd wordt op zelfredzaamheid van de patiënt.”

Lisette Beelen
Wijkverpleegkundige, Vérian

Huisarts Elvira van Santvoort

Bekijk andere afleveringen

De eerste aflevering van ‘ZorgVerbinders’ gaat over de best mogelijke zorg voor de patiënt. Marlous en Folkert hebben het over hun onderlinge samenwerking, over het psychosociale aspect van hun vak en over welke relevante informatie van belang is bij verwijzen en terugrapporteren.

Ze bespreken ook de uitdagingen van substitutie, de noodzaak van kennisoverdracht, hoe technologie hierin een rol speelt en hoe digitalisering meer persoonlijke tijd kan creëren voor de patiënt.

De tweede aflevering van ‘ZorgVerbinders’ gaat over vervolgzorg op maat. Huisarts Robbert Keppel en GZ-Psycholoog hebben het samen over verwijzen binnen de eerste lijn, het beter verbinden van zorgvraag en -aanbod en de druk op de GGZ.

Ze bespreken ook het belang van elkaar ontmoeten en hoe digitalisering binnen de praktijk zorgt voor meer tijd met de patiënt in de spreekkamer.

Meer weten?

Wil je meer weten over ZorgDomein? Ben je geïnteresseerd in deze oplossing? Wil je weten hoe ZorgDomein jou of je organisatie kan helpen? Neem dan contact op met Mart van den Bergh.