ZorgDomein presenteert

zorgverbinders

ZorgVerbinders is een serie korte films over ontmoetingen tussen twee, via ZorgDomein verbonden, zorgprofessionals. Tijdens een gesprek wisselen zij hun ideeën uit over het werken in de zorg, vandaag, morgen en in de toekomst.

"

Lees meer over deze aflevering

"

Aflevering 2:
Vervolgzorg op maat

Via ZorgDomein kunnen verwijzers, zoals huisartsen, snel en veilig de juiste informatie uitwisselen met zorgprofessionals. Hierdoor kan de vervolgzorg zo optimaal mogelijk verlopen.

In de afgelopen 22 jaar hebben zorgprofessionals via ZorgDomein al ruim 100 miljoen aanvragen en verwijzingen gedaan.

Zo heeft huisarts Robbert Keppel uit Maarn al regelmatig patiënten verwezen naar vrijgevestigd gezondheidszorgpsycholoog Erik Keegstra in Zeist.

Het onderwerp van deze tweede aflevering van ZorgVerbinders is ‘vervolgzorg op maat’. Robbert ontmoet Erik in zijn praktijk. Ze hebben het samen over verwijzen naar basis en specialistische GGZ, het beter verbinden van zorgvraag en -aanbod en de druk op de zorg.

Ze bespreken ook het belang van elkaar ontmoeten en hoe digitalisering binnen de praktijk zorgt voor meer tijd met de patiënt in de spreekkamer.

Huisarts Elvira van Santvoort
Huisarts Elvira van Santvoort
Huisarts Elvira van Santvoort
“Als we elkaar kennen en weten wie iemand is, dat helpt om betere zorg te creëren.”
Robbert Keppel
Huisarts, Praktijk Huisartsen Maarn

Meer ruimte voor mensenwerk

“Het mooiste vind ik als iemand zelf weer zijn eigen mogelijkheden ziet.”

Erik Keegstra
GZ-Psycholoog, Psychologenpraktijk Keegstra
Huisarts Elvira van Santvoort

Bekijk andere afleveringen

De eerste aflevering van ‘ZorgVerbinders’ gaat over de best mogelijke zorg voor de patiënt. Marlous en Folkert hebben het over hun onderlinge samenwerking, over het psychosociale aspect van hun vak en over welke relevante informatie van belang is bij verwijzen en terugrapporteren.

Ze bespreken ook de uitdagingen van substitutie, de noodzaak van kennisoverdracht, hoe technologie hierin een rol speelt en hoe digitalisering meer persoonlijke tijd kan creëren voor de patiënt.

Hoe ZorgDomein je helpt

Zorg is de afgelopen tijd nog schaarser geworden dan deze al was. En tegelijkertijd neemt de zorgvraag toe. Dit vraagt om steeds meer samenwerking tussen zorgprofessionals met verschillende disciplines. Alleen samen kunnen we deze veranderingen het hoofd bieden. ZorgDomein brengt zorgvraag en -aanbod samen en verbind zorgverleners met elkaar en met de patiënt. Voor complete, juiste en veilige informatie-uitwisseling in het gehele zorgtraject.

Meer weten?

Wil je meer weten over ZorgDomein? Ben je geïnteresseerd in deze oplossing? Wil je weten hoe ZorgDomein jou of je organisatie kan helpen? Neem dan contact op met Anja van Loon.