Zorgverzekeraars: Inzage in wachttijden via ZorgDomein helpt patiënten én zorginstellingen

Steeds meer zorginstellingen, waaronder reeds 60% van de ziekenhuizen, geven toestemming zodat zorgverzekeraars via ZorgDomein de actuele wachttijden kunnen inzien. Een mooie stap van samenwerken aan een gezamenlijk doel. Door het geven van de toestemming, stellen deze zorginstellingen zorgadviseurs van Menzis, Coöperatie VGZ, ONVZ en EUCARE in staat hun verzekerden snel en adequaat te helpen bij wachtlijstbemiddeling. Sinds kort maken ook de zorgadviseurs van a.s.r. gebruik van de zogenaamde inkijkvoorziening. “Gebruik maken van ZorgDomein is wel zo efficiënt”, zegt Coöperatie VGZ-zorgadviseur Luc Toonders: “Voor ons, maar vooral voor onze verzekerden. En natuurlijk voor de instellingen zelf, die minder tijd kwijt zijn aan inkomende belletjes van de zorgadviseurs.”

Elke dag stellen tientallen verzekerden hun zorgverzekeraar dezelfde vraag: “kan ik ergens anders sneller terecht voor een ziekenhuisbehandeling, GGZ of thuiszorg?” Wachtlijstbemiddeling is voor zorgverzekeraars niet alleen een wettelijke verplichting, maar ook een service die verzekerden zeer op prijs stellen. Sjoerd Voorkamp, manager Zorgadvies van Menzis: “In 2021 vroegen ruim 8.000 verzekerden ons om wachtlijstbemiddeling. In 88% van de aanvragen konden we onze klant bemiddelen naar een zorgverlener waar hij of zij eerder terechtkan.”

Veel sneller geholpen

Sinds halverwege 2020 kunnen de zorgadviseurs van Menzis, Coöperatie VGZ, ONVZ, EUCARE en nu dus ook a.s.r. bij de wachtlijstbemiddeling gebruikmaken van ZorgDomein om de actuele wachttijden in te zien. Steeds meer zorginstellingen geven de zorgverzekeraars hiervoor toestemming. En dat is in de cijfers terug te zien. Sjoerd Voorkamp: “In 2020 leverde wachtlijstbemiddeling gemiddeld genomen een tijdwinst op van 52 dagen, maar in 2021 was de tijdwinst maar liefst 81 dagen. Onder andere door de inkijkvoorziening van ZorgDomein kunnen wij onze klanten beter en sneller helpen als zij wachten op zorg. En daar is iedereen bij gebaat.”

Actuele en identieke informatie

Net als Menzis zijn ze ook bij Coöperatie VGZ blij met de eerste resultaten. Gebruikt een zorgadviseur ZorgDomein? Dan is de afhandeltijd opvallend lager bij zowel Medisch Specialistische Zorg (MSZ) als GGZ-bemiddelingen. Vooral bij MSZ-bemiddelingen gaat de afhandeltijd flink omlaag, bijna 50%. Directeur Zorgbeleid en Innovatie bij Coöperatie VGZ Martijn Kers: “Alle verzekerden hebben recht op actuele en betrouwbare informatie over wachttijden bij zorgverleners. Het helpt dan als verwijzers, verzekeraars en aanbieders 1 bron gebruiken waarin deze wachttijden te zien zijn. En de informatie dus voor iedereen identiek en actueel is. Met ZorgDomein hebben we dit direct in beeld.”

Efficiënter voor zorgadviseur én instelling

Ook de zorginstellingen profiteren ervan, wanneer ze verzekeraars via ZorgDomein inzage geven in hun actuele wachttijden. Ze hoeven veel minder per telefoon te regelen. Zorgadviseur Luc Toonders van Coöperatie VGZ: “ZorgDomein is een fijn hulpmiddel. Met een paar klikken heb je zo de wachttijden in beeld, die ook overeenkomen met de realiteit. Staat de wachttijd van bijvoorbeeld een ziekenhuis er niet in? Dan moet ik deze informatie op de website van het ziekenhuis zoeken. Soms vind ik dan informatie die niet actueel is. In zo’n geval betekent dat een extra telefoontje naar de juiste poli. Dat kan efficiënter. Voor ons, maar vooral voor onze verzekerden. En natuurlijk voor de instellingen zelf.”

Betere ervaring voor de patiënt

Maar ook voor de patiënt scheelt het veel. “Ik merk dat meer zorginstellingen toestemming geven zodat zorgverzekeraars ook de wachttijden kunnen bekijken. Hierdoor wordt mijn werk een stuk efficiënter”, zegt Elise Kluijtmans ook zorgadviseur bij Coöperatie VGZ. Bovendien gaat de patiëntervaring erop vooruit, vertelt ze: “Laatst had ik een verzekerde aan de telefoon. Hij moest vrij lang wachten voordat hij bij een orthopeed in zijn ziekenhuis terecht kon. Meneer kon bovendien niet autorijden. Binnen een paar minuten heb ik hem dankzij ZorgDomein bemiddeld naar een zorgverlener bij hem in de buurt. De dankbaarheid die je dan voelt van zo iemand, dat maakt mijn werk zo fijn.”

Geef ook toestemming voor inzage!

Dank aan de meer dan 400 instellingen die al toestemming hebben gegeven voor de inzage in wachttijden door zorgverzekeraars. Wil je ook aansluiten bij het gezamenlijk doel om de patiënt beter te voorzien in wachttijden tijdens de zorgbemiddeling? En bovendien je eigen zorginstelling minder belasten met telefoontjes over zorgbemiddeling? Geef dan ook toestemming voor inzage!

Toestemming geven is heel eenvoudig en gaat als volgt:

De contracthouder/tekenbevoegde voor ZorgDomein stuurt een e-mail naar support@zorgdomein.nl met daarin de volgende gegevens: [naam contracthouder] geeft ZorgDomein toestemming om het zorgaanbod met bijbehorende toegangstijden van [naam zorginstelling of praktijk] te delen met zorgverzekeraars.

Artikel delen?

Deel dit artikel op je eigen tijdslijn.

De laatste blogs