CBR

Steeds meer CBR-keuringen via ZorgDomein

In 2022 zijn iets meer dan 500.000 keuringsverslagen door keuringartsen en medisch specialisten aan het CBR gestuurd via ZorgDomein. Sinds 2018 kunnen zij voor de rijvaardigheid van beroepschauffeurs en voor 75-plussers via ZorgDomein digitaal keuringsformulieren delen met het CBR. Zowel de keuringsartsen, medisch specialisten als het CBR zijn tevreden over het werken met ZorgDomein.

Tevreden gebruikers

Voor (het verlengen van) een rijbewijs is een Gezondheidsverklaring van een keuringsarts of bedrijfsarts nodig. In een enkel geval dient zelfs een keuring uitgevoerd te worden door een medisch specialist. Artsen die ZorgDomein gebruiken geven aan zeer tevreden te zijn met het afgenomen invulwerk en de hoge verwerkingssnelheid. Zorgprofessionals hebben snel en makkelijk toegang tot de formulieren. Wat ook als prettig wordt ervaren is dat men niet meer afhankelijk is van de papieren die de klant meebrengt. Bovendien is door te werken via ZorgDomein de kans op onvolledigheid van de keuringsrapporten aanzienlijk kleiner en gaat het invullen en het verwerken van het verslag sneller.

Versnellen keuringsproces

Bij de start van de samenwerking van ZorgDomein en het CBR was logischerwijs een van de aandachtspunten om het keuringsproces te versnellen. Alleen al doordat de afgeronde formulieren van de keuringsartsen real-time binnenkomen bij het CBR, bespaar je de tijd die fysieke post kost. ZorgDomein verwacht dat steeds meer keuringsartsen en medisch specialisten digitaal willen gaan werken. Zowel als het gaat om de huidige keuringen van beroepschauffeurs en 75-plussers, als hopelijk ook alle andere CBR-keuringen.

E-learning gebruik ZorgDomein voor CBR beschikbaar

Maatschappelijk jaarverslag 2021Het CBR heeft een e-learning omgeving beschikbaar gesteld waarin duidelijk wordt hoe ZorgDomein te gebruiken voor het CBR. Via de leeromgeving bij plusport kan je je inschrijven voor deze e-learning. Vul eerst je gegevens in. Daarna krijg je een scherm te zien, waarin je het specialisme aangeeft. Vervolgens krijg je de voor het specialisme beschikbare trainingen te zien. Staat je specialisme er (nog) niet tussen of ben je geen medisch specialist? Kies dan voor het specialisme keurend arts.

Artikel delen?

Deel dit artikel op je eigen tijdslijn.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen ZorgDomein.
Je ontvangt deze dan enkele keren per jaar.

Het laatste nieuws

Om vindbaarheid te verbeteren, past ZorgDomein AI-technieken toe om de zorgvraag en het zorgaanbod ...

Dit jaar doneert ZorgDomein per ingevulde vragenlijst €1 aan Stichting GNAO1 Nederland. ...