Meekijkconsult, het digitale meekijkconsult

Huisartsen en GGZ-instellingen delen hun ervaring met het Meekijkconsult

Met het Meekijkconsult-GGZ (teleconsult) consulteert de huisarts eenvoudig een psychiater. Op deze manier ondersteunt de psychiater de huisarts bij bijvoorbeeld medicatiesadvies of het meedenken in welke richting een patiënt onderzocht of verwezen moet worden. Dit helpt om onnodige verwijzingen te voorkomen.  

Digiconsult, het digitale meedenkconsult, helpt bij het beperken van de wachtlijsten 

Arkin en Huisarts+punt

Arkin (één van de grotere ggz-instellingen van Nederland) werkt sinds juli 2022 met het digiconsult/teleconsult van ZorgDomein en sinds de start zijn er al 80 consulten digitaal behandeld. Huisartsen, praktijkondersteuners en cliënten worden zo op een snelle en toegankelijke manier verder geholpen. Op een gemakkelijke, veilige én minder tijdrovende manier. 

Lees het hele artikel op GGZ nieuws. 

Lionarons GGZ gaat na een geslaagde pilot door met het ‘GGZ-meekijkconsult’ 

Lionarons GGZ en zorgverzekeraar CZ

In de somatische zorg bestaat het al langer: het meekijkconsult, waarbij de huisarts via ZorgDomein advies vraagt aan een specialist. In Zuid-Limburg testten huisartspraktijken en psychiaters het afgelopen jaar of het systeem ook in de geestelijke gezondheidszorg werkt. Wilma Noteborn van Lionarons GGZ: “Gezien de positieve ervaringen gaan we er zeker mee door.” Ook andere GGZ-aanbieders en zorggroepen in Nederland kunnen eenvoudig met het GGZ-meekijkconsult van start. 

Artikel delen?

Deel dit artikel op je eigen tijdslijn.

Het laatste nieuws

Huiarsts-columnist Danka Stuijver is gastspreker tijdens het ZorgDomein evenement...

Medisch laboratoria werken steeds vaker samen in hun regio, ook bij de verwerking van diagnostiekaanvrage...