CIZ maakt digitaal aanleveren huisartsen mogelijk via ZorgDomein

CIZ maakt digitaal aanleveren huisartsen mogelijk via ZorgDomein

Vanaf 8 februari kunnen huisartsen opgevraagde medische informatie digitaal aanleveren bij het CIZ via ZorgDomein. Dit levert voor zowel het CIZ als de huisartsen een efficiënter proces en dus tijdswinst op. Het CIZ koos, net als de publieke organisaties CBR, CBS en Bevolkingsonderzoek, voor een samenwerking met ZorgDomein door het hoge gebruik onder huisartsen. Ruim 90% van de huisartsen gebruikt het zorgplatform voor vinden, aanbieden en regelen van zorg.

Het CIZ onderzoekt wie recht heeft op zorg gefinancierd uit de Wet langdurige zorg. Cliënten dienen daartoe een aanvraag in bij het CIZ, die deze beoordeelt op objectieve criteria. Regelmatig vraagt het CIZ gedurende het proces van indicatiestelling medische informatie op bij huisartsen. Dat gaat per post. Ook het terugsturen van de informatie ging per post.

Maar huisartsen kunnen nu gebruik maken van ZorgDomein om de gevraagde informatie aan het CIZ te sturen. De informatie die al in het digitaal dossier (HIS) van de huisarts staat, wordt automatisch voorgevuld en binnen een aantal muisklikken digitaal verzonden naar het CIZ. Real-time wordt het vervolgens aangeleverd bij het CIZ, waar het in het CIZ-dossier wordt toegevoegd. 

Voor CIZ was het een logische stap om te starten met het digitaliseren van het proces met de huisarts, omdat we zo sneller door kunnen met het afhandelen van een aanvraag. We hebben voor ZorgDomein gekozen omdat huisartsen al werken met dit platform, er voor hen geen kosten aan verbonden zijn en het veilig is.”

Meer informatie

 

Op de ZorgDomein Kennisbank vind je informatie hoe digitaal aanleveren van medische informatie bij het CIZ in zijn werk gaat: https://support.zorgdomein.com/hc/nl

Artikel delen?

Deel dit artikel op je eigen tijdslijn.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen ZorgDomein.
Je ontvangt deze dan enkele keren per jaar.

Het laatste nieuws

In de wereld van gezondheidszorg en technologie is het belangrijk om de menselijke kant in het vizier te ...

Sinds 2022 is het mogelijk dat huisartsen gebruik maken van een digitaal laboratoriumformulier...