Elsbeth Stravers, relatiemanager ZorgDomein
"Zorggroepen kunnen bij mij terecht met al hun vragen en wensen over ZorgDomein"

Interview | relatiemanager, Elsbeth Stravers

Sinds januari 2023 werkt Elsbeth Stravers bij ZorgDomein als relatiemanager. Hiervoor werkte ze jarenlang voor de zorgonderzoekers van Nivel, dus ze heeft een schat aan kennis en ervaring op het gebied van met name de eerstelijnszorg. Die zet ze nu in om de verwijzers op het platform van ZorgDomein te ondersteunen en hun wensen zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen binnen de organisatie.

Wat houdt je functie precies in?

“Als relatiemanager onderhoud ik vooral de contacten met de zorggroepen. Zij hebben een goed beeld van wat er speelt in de regio en waar huisartsen behoefte aan hebben. Daarnaast ben ik contactpersoon voor de huisartsenposten en de regionale ondersteuningsstructuren. Samen met de accountmanager in de regio kijken we naar mogelijkheden om zorgverleners nog beter te laten samenwerken via ons platform. Denk hierbij aan het gebruik van cBoards, waarbij zorgverleners gemakkelijk kunnen samenwerken rondom en met een patiënt. Netwerkzorg is een groot thema, waarbij regionaal overleg noodzakelijk is. Dit proces proberen we vanuit het team zo goed mogelijk te ondersteunen.”

Wat leeft er momenteel onder de zorggroepen?

“Veel zorggroepen hebben behoefte aan inzicht in de verwijsdata van de aangesloten praktijken. Die verwijsdata kunnen ze goed gebruiken voor intervisie en onderbouwing van hun beleid rondom programma’s als ‘Meer Tijd voor de Patiënt’. ZorgDomein vindt het belangrijk om hieraan een bijdrage te leveren, dus we stellen die verwijsdata met veel plezier beschikbaar. Uiteraard binnen de kaders van de wet- en regelgeving zoals de AVG. Dit jaar hebben we een pilot gedaan met een aantal zorggroepen en die willen we vanaf 2024 gaan uitbreiden. Ik ga graag met zorggroepen in gesprek om hun wensen rondom data te inventariseren en te bepalen of ons product daarbij aansluit. Verder krijgen we veel vragen rondom 1,5-lijns zorg en de samenwerking tussen huisarts, GGZ en Sociaal Domein. Door deze signalen vanuit meerdere regio’s op te vangen en de wensen in kaart te brengen, heeft ZorgDomein nu mooie oplossingen om deze processen optimaal te ondersteunen.”

Wat doe je nog meer als relatiemanager?

“Ik organiseer ook twee keer per jaar het Landelijk Gebruikers Forum waarin zo’n 25 huisartsen zitting hebben. ZorgDomein vindt het belangrijk om hun stem te horen en nieuwe ontwikkelingen met hen te bespreken, zodat we de juiste kant op blijven gaan met het platform.

Maar mijn meeste aandacht gaat uit naar de zorggroepen: ik ben het aanspreekpunt waar ze terecht kunnen met al hun vragen en wensen rondom ZorgDomein. Ons team vertegenwoordigt de verwijzer binnen de organisatie, dus maak daar vooral gebruik van!”

Interview delen?

Deel dit interview op je eigen tijdlijn.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen ZorgDomein.
Je ontvangt deze dan enkele keren per jaar.

Interviews

Als Business Developer bij ZorgDomein kijkt Sabine Gibson naar diverse markten, waaronder het Sociaal Dom...

Hoe maak je de aanvraag van diagnostiek efficiënter, eenvoudiger en duurzamer?...