Netwerkzorg

Om op een efficiënte manier netwerkzorg te bieden moeten alle relevante betrokkenen samenwerken in een centraal beschikbaar dossier rond de specifieke zorgindicatie van de patiënt of client. Samen met onze partner Caresharing bieden wij hiervoor met cBoards de oplossing. Een multidisciplinair patiëntendossier waarin de zorg wordt gecoördineerd en wordt samengewerkt rond een specifiek zorgthema. Hierin zijn alleen de relevante medische gegevens inzichtelijk en worden alleen de relevante personen en teams betrokken.

Waarom kiezen voor ZorgDomein

Efficiënte multidisciplinaire dossiervoering

Alle betrokken kunnen relevante registraties doen, bestanden delen en eenvoudig met elkaar communiceren via chat en beeldbellen.

Bibliotheek vol themagerichte boards

cBoards bevat een bibliotheek vol themagerichte boards die zijn onder te verdelen in vier categorieën; Ziekenhuisverplaatste Zorg, vervroegd ontslag, telebegeleiding/-monitoring en pure netwerkzorg.

Patiënt betrekken bij zorgtraject

Zowel de patiënt als de informele zorgverlener kan worden betrokken bij het zorgtraject. Daarnaast bevatten boards zorgthema toegespitste informatie ter educatie van de patiënt.

Themagericht samenwerken

Bij netwerkzorg wordt de zorg rondom de patiënt of cliënt georganiseerd. Door cBoards wordt multidisciplinaire samenwerking tussen de patiënt of cliënt en de zorgprofessional, zorgprofessionals onderling en tussen zorgorganisaties, een stuk overzichtelijker en eenvoudiger. Hierdoor wordt ‘de juiste zorg op de juiste plek’ haalbaar en concreet. ZorgDomein en Caresharing bieden met cBoards dé oplossing om multidisciplinair en zorg themagericht te kunnen samenwerken.

Onderstaand een overzicht van verschillende boards:

 

Hoe werkt cBoards

  1. Start een board: Kies zorgthema uit bibliotheek en start board 
  2. Bepaal de inhoud: Verfijn inhoud board of bepaal zelf de samenwerkingscontext en inhoud  
  3. Betrek personen en teams: Nodig alle relevante personen of teams uit waarmee je wilt samenwerken in het board 
  4. Werk samen en coördineer: Krijg gezamenlijk goed inzicht in alle geïmporteerde en geregistreerde medische data en maak gebruik van communicatietools (chat en beeldbellen) om samen zorg te coördineren.

“cBoards levert een belangrijke bijdrage aan het multidisciplinair samenwerken binnen o.a. de ouderenzorg. Deze manier van communicatie en infomatie delen, maakt de zorg voor de oudere patiënt kwalitatief beter en efficiënter”.

Ton den Hartog, huisarts

Deze oplossing is beschikbaar voor:

  • Zorgprofessionals
  • Informele zorgverleners
  • Patiënten

Interesse? Neem contact op

Wil je meer weten over deze oplossing of wil je weten hoe ZorgDomein jou of je organisatie kan helpen? Neem dan contact met ons op.

Wij beantwoorden al je vragen en laten je graag alle mogelijkheden van ZorgDomein zien