"Huisarts begint hulpmiddelen Livit via ZorgDomein te ontdekken."

Interview | Operationeel manager, Marloes Timmers

Medio 2016 werd Livit als eerste leverancier van hulpmiddelen aangesloten bij ZorgDomein. Inmiddels ontvangt de orthopedische keten enkele honderden aanvragen per maand. “Werken met ZorgDomein heeft voordelen voor alle partijen”, zegt Operationeel Manager Marloes Timmers.
Livit Orthopedie is een leverancier van lichaamsgebonden orthopedische hulpmiddelen, met meer dan 400 vestigingen door heel Nederland. Livit voorziet patiënten die worden beperkt in hun vrijheid om te bewegen van onder meer prothesen, orthesen, schoenen, steunzolen en therapeutische elastische kousen. Vooral voor die laatste productgroep, kortweg TEK, krijgt Livit veel verwijzingen via de huisarts waardoor ZorgDomein interessant is. Als Operationeel Manager van de productgroep TEK is Marloes Timmers dan ook vanaf het begin nauw betrokken bij de invoering van ZorgDomein.

Betere service

Marloes Timmers: “De digitale doorverwijzing is een geweldige win-winsituatie. Ten eerste: de huisarts heeft geen papieren verwijsbrief meer nodig en kan dus snel en efficiënt doorverwijzen, zonder papieren rompslomp. Ten tweede: Livit neemt zelf contact op met de klant zodra de digitale verwijzing binnen is. De klant hoeft dus niet meer zelf naar contactgegevens te zoeken en wordt sneller geholpen met het passende hulpmiddel. Ten derde: zodra de klant in de paskamer komt, is een groot deel van de administratie al geregeld. Denk hierbij aan persoonsgegevens, verzekeringsgegevens en het opslaan van de verwijsbrief. Dit is informatie die noodzakelijk is om een declaratie in te dienen bij zorgverzekeraars. Dat zorgt voor meer tijd in de paskamer die ten goede komt aan de klant.”

Nuttige feedback

Rond de implementatie van ZorgDomein zijn een aantal informatiebijeenkomsten voor huisartsen georganiseerd. Marloes Timmers: “Dat was een mooie gelegenheid om de relatie met huisartsen te versterken en voor feedback op het aanvraagformulier bij de verwijzing. Naar aanleiding daarvan zijn we samen met ZorgDomein een nóg eenvoudiger formulier aan het ontwikkelen. Wanneer dit nieuwe aanvraagformulier wordt geïmplementeerd, hoeft de arts alleen nog het gewenste hulpmiddel, de medische indicatie en de drukklasse aan te vinken.”
Inmiddels weten steeds meer artsen Livit via ZorgDomein te vinden. Marloes Timmers: “Het aantal digitale verwijzingen loopt inmiddels in de honderden per maand. Daar zijn wij erg blij mee, omdat wij hun patiënten zo sneller kunnen helpen en ontzorgen op het gebied van de administratie. In het eerste kwartaal van 2017 hebben onze adviseurs een groot aantal huisartsen bezocht om onze aanwezigheid in ZorgDomein onder de aandacht te brengen. Daar krijgen we positieve reacties op; ook zij vinden het prettig om snel en efficiënt te kunnen verwijzen.”

Strategische pijler

De samenwerking met ZorgDomein past goed bij de ontwikkelingen die Livit aan het maken is. Marloes Timmers: “Digitaliseren is één van de thema’s waarop we ons de komende jaren richten. Zo meten we bijvoorbeeld al een paar jaar digitaal aan met 3D-technologie, wat schoner, sneller en nauwkeuriger is dan gips. En voor digitaal verwijzen werken we samen met ZorgDomein, wat ook sneller en efficiënter is en bovendien minder papier kost.”
Daarnaast richt Livit zich op thema’s zoals ‘Zorg op Maat’ en de ‘Expertiserol’ door te investeren in initiatieven om relevante en digitale hulpmiddelen te leveren in de hoogcomplexe zorg. En samen met key opinion leaders in de orthopedische markt ontwikkelt Livit innovatieve producten om patiënten weer mobiel te maken. “Wij zetten alles op alles om mobiliteit mogelijk te maken voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Daarvoor is een nauwe samenwerking met zowel artsen als techneuten enorm waardevol en noodzakelijk”, besluit Marloes Timmers.
Marloes Timmers
Operationeel Manager Compressiezorg, Livit Orthopedie

Interview delen?

Deel dit interview op je eigen tijdlijn.

Werken bij ZorgDomein

Lees hoe het is om te werken bij ZorgDomein

Interviews

Sinds januari 2023 werkt Elsbeth Stravers bij ZorgDomein als relatiemanager en heeft een schat aan kennis...

Interview met Robina Schouten, teamlid HR verantwoordelijk voor recruitment en employer branding...