fysiotherapeut Jouri van den Broeke
"Via ZorgDomein brengen we al onze specialismen in beeld."

Interview | Fysiotherapeut, Jouri van den Broeke

PMC In Balans is een snel groeiende paramedische zorgorganisatie, die allerlei vormen van fysiotherapie en revalidatie aanbiedt. “Dankzij ZorgDomein kunnen we ons brede aanbod etaleren,” zegt Jouri van den Broeke. “Bovendien hebben wij nu de regie over de verwijzing, dus kunnen we patiënten sneller helpen.”

Met acht vestigingen op het Zeeuwse Walcheren en vijf nieuwe locaties in Drechtsteden timmert PMC In Balans flink aan de weg. Sinds de uitbreiding van dit jaar werken bij PMC In Balans zo’n 60 therapeuten met specialisaties in allerlei vormen van fysiotherapie en revalidatie.
Jouri van den Broeke, zelf sporttherapeut, is bij PMC onder meer verantwoordelijk voor ICT-gerelateerde zaken. Toen de organisatie besloot om begin 2020 met ZorgDomein te gaan werken, was hij daar nauw bij betrokken. Jouri: “We merkten dat vrijwel alle huisartsen in de buurt van onze vestigingen op ZorgDomein waren aangesloten, dus dat is een goed moment om in te stappen. Vooral omdat lang niet alle fysiotherapeuten op ZorgDomein zitten, zodat huisartsen bij het verwijzen al snel bij ons uitkomen.
Ook het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis gebruikt ZorgDomein. Daarmee hebben we veel contact: we doen bijvoorbeeld veel revalidatieprogramma’s voor knieën, heupen of oncologische revalidatie. Ik ga ervan uit dat we binnenkort ook digitale verwijzingen vanuit het ziekenhuis kunnen ontvangen.”

Breed aanbod in beeld brengen

ZorgDomein heeft volgens Jouri van den Broeke momenteel twee grote voordelen voor PMC In Balans. “Om te beginnen kunnen we al onze specialismen in beeld brengen bij de verwijzers. We zijn niet zomaar een fysiotherapiepraktijk: PMC In Balans biedt binnen de fysiotherapie al een groot aantal specialismen, en daarnaast óók nog ergo-, oefen- en huidtherapie. Dat is een boodschap die we niet vaak genoeg kunnen herhalen. En via ZorgDomein kun je dat brede aanbod mooi in beeld brengen. Bovendien krijgen we gerichte verwijzingen per specialisme, zodat de juiste persoon binnen PMC het direct kan oppakken.”
Die snelheid van handelen is het tweede grote voordeel, zegt Jouri: “Toen de verwijzingen nog op papier gingen, moesten we afwachten tot de patiënt zelf contact met ons opnam. Soms raakte een verwijzing kwijt of vergat de patiënt een afspraak te maken. Wij hadden geen zicht op het proces, en dat leverde vertraging en gedoe op. Nu bieden we bij PMC de Same Day-garantie: we krijgen de verwijzing binnen, bellen de patiënt zelf op en zorgen dat hij of zij dezelfde dag nog terecht kan voor een intake. We houden dus zelf de regie. En voor de patiënt is het ook beter als hij niet hoeft te wachten met klachten, maar sneller kan starten met de therapie.”

Beter toegang tot de patiëntgegevens

Jouri van den Broeke verwacht nog meer voordelen als Fysioroadmap, het EPD van PMC in Balans, eenmaal gekoppeld is met ZorgDomein. “Het zou mooi zijn als de patiëntgegevens van huisarts en ziekenhuis direct in ons EPD zouden komen. Dan krijgen onze therapeuten direct een beter beeld van de klacht en kunnen we nog beter inspelen op de zorgvraag van de patiënt. Die gegevens staan nu wel in ZorgDomein, maar je krijgt ze natuurlijk liever gewoon automatisch in je EPD-systeem. Het zou ook de administratieve belasting verminderen, en niet alleen bij het verwerken van verwijzingen. Elke praktijk houdt een flink archief aan voor de zorgverzekeraar. Als je al dat papier kunt vervangen door een digitaal archief, hoef je nooit meer eindeloos in mappen te zoeken.”
Jouri van den Broeke
Fysiotherapeut, PMC In Balans

Interview delen?

Deel dit interview op je eigen tijdlijn.

Werken bij ZorgDomein

Lees hoe het is om te werken bij ZorgDomein

Interviews

Sinds januari 2023 werkt Elsbeth Stravers bij ZorgDomein als relatiemanager en heeft een schat aan kennis...

Interview met Robina Schouten, teamlid HR verantwoordelijk voor recruitment en employer branding...