banner

Rapporteren

volgende stap in veilige informatie-overdracht

Goed en veilig overdragen van de patiënt wordt door de overheid en uiteraard ook door elke zorgverlener gezien als een belangrijk onderwerp. Echter blijkt het niet altijd eenvoudig om de dossierhouder van de patiënt op de hoogte te houden.

Verstuur rapportage

Oplossing in ZorgDomein

ZorgDomein zorgt al vele jaren dat je voor een verwijzing of diagnostiek aanvraag niet meer hoeft te faxen, bellen of mailen. Terugrapporteren wordt nu een jaar gebruikt door onze klanten in de paramedische zorg, nieuw is dat ZorgDomein ook terugrapporteren beschikbaar gaat stellen voor al haar klanten.

Terugrapporteren

Zorgverleners kunnen via ZorgDomein een terugrapportage sturen naar de zorgverlener die de verwijzing heeft gedaan. Zo kan de zorgverlener  tussentijds of na afloop van het doorlopen zorgtraject de verwijzer efficiënt op de hoogte houden.

terugrapporteren
ZorgDomein_Lokaal_uitleg.png

Voordelen versturen en ontvangen terugrapportages

  • Zorgverleners gebruiken een platform voor overdragen, informeren en overleggen
  • Veilige gegevensuitwisseling; niet meer onveilig faxen
  • Gestandaardiseerde gegevensuitwisseling; geen fouten bij overtikken
  • Eenvoudige selectie van de juiste zorgverlener; rechtstreeks reageren op de verwijzing
  • Dossier van patiënt bijhouden gaat veel sneller; automatisch invulling in het informatiesysteem

Hoe te gebruiken

Wil je meer weten hoe ‘Terugrapporteren’ gebruikt kan worden? Een uitgebreidere uitleg is weergegeven in onderstaande handleidingen:

Daarnaast bieden wij graag onze hulp aan middels een Advies op Maat traject om deze functionaliteit optimaal te gebruiken en te borgen binnen je organisatie. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met advies@zorgdomein.nl.

vragen
melden en overdragen

In ontwikkeling: Veilig melden en overdragen

Ook gaan we vervolgens het mogelijk maken voor zorgverleners om veilig informatie over te dragen naar een afdeling of organisatie. Denk hierbij aan het doen van een palliatieve, medische of verpleegkundige overdracht of het veilig kunnen melden van een transmuraal incident. Meer informatie volgt.

Ervaring van huisarts Sjoerd Stockmann, praktijkhouder in Pijnacker

“Met ZorgDomein wissel je veel eenvoudiger informatie over de behandeling uit dan hoe dat vroeger ging. Wij sturen patiëntgegevens met de verwijzing mee, en de fysiotherapeuten communiceren ook terug naar ons: ze brengen via ZorgDomein rapportages uit, compleet met echobeelden erbij. En zo’n echoscopie kan ik dan weer eenvoudig bijvoegen in het dossier, heel handig is dat.” Lees het hele interview.

interesse en aanmelden
""Voor werkelijk geïntegreerde eerstelijnszorg is het goed dat alle betrokkenen aangesloten zijn op ZorgDomein""