Whitepaper over interoperabiliteit, eOverdracht & ZorgDomein Transfer

ZorgDomein is in de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot het grootste platform voor zorgmatching en overdracht tussen huisartsen en ziekenhuizen. Ook in andere zorgsectoren bestond veel behoefte aan matching en overdracht.

Nadat we al eerder ons platform beschikbaar stelden voor zelfstandige klinieken, laboratoria, GGZ, eerstelijns praktijken en paramedici, volgde enkele jaren geleden ook de sector voor verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT). Met het aansluiten van deze sector is een logische stap het voorzien in de verpleegkundige overdrachten vanuit het ziekenhuis naar VVT-instellingen. Met onze Transfer-oplossing streven we ernaar het aantal verkeerde beddagen te verminderen, door de beddencapaciteit in de regio inzichtelijk te maken. Daarnaast faciliteren we de veilige digitale overdracht van het verpleegkundig dossier.

Technical Whitepaper

In de Technical Whitepaper lees je meer informatie over interoperabiliteit en eOverdracht in de Transfer-oplossing van ZorgDomein en hoe ons platform gaat voldoen aan het programma Inzicht.

In najaar 2022 volgt een 2de whitepaper Interoperabiliteit, eOverdracht en ZorgDomein Transfer. Deze zal zich richten op de doorontwikkeling van Transfer met de route van VVT naar ziekenhuis en daarnaast een beter beeld geven van de plek die ZorgDomein in kan nemen in een interoperabel landschap.

Artikel delen?

Deel dit artikel op je eigen tijdslijn.

Het laatste nieuws