Service & support ZorgDomein ‘gewoon’ bereikbaar

In lijn met het RIVM-advies neemt ook ZorgDomein extra maatregelen in verband met het coronavirus (COVID-19), om zowel onze medewerkers als ZorgDomein-gebruikers te beschermen. Hieronder lees je hoe wij zorgen dat je van onze afdeling Service & Support en alle andere medewerkers zoveel mogelijk dezelfde service ervaart al normaal. 

Support gewoon bereikbaar

Alle medewerkers werken inmiddels thuis, zo ook onze Support-medewerkers. Er verandert echter niets aan de Support-dienstverlening die je van ons gewend bent. Je kan onze Support-medewerkers gewoon bereiken op de reguliere tijden via de e-mail support@zorgdomein.nl of het algemene telefoonnummer 020 – 471 52 82. Wel vragen wij je begrip dat het soms kan voorkomen dat een medewerker ook een kind heeft rondlopen thuis dat even aandacht nodig heeft. Uiteraard kun je ook terecht op onze Support-pagina.

Klantcontact

Alle afspraken met ZorgDomein, zeker die met zorginstellingen, vinden in ieder geval tot en met 6 april remote plaats. Heb je een afspraak staan met een van onze medewerkers, dan zal deze contact met je opnemen. Verder zijn alle medewerkers bereikbaar via de e-mail en de reguliere nummers.

Meer informatie nodig?

Voor alle overige vragen kun je ZorgDomein bereiken via support@zorgdomein.n of 020 – 471 52 82.

Artikel delen?

Deel dit artikel op je eigen tijdslijn.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen ZorgDomein.
Je ontvangt deze dan enkele keren per jaar.

Het laatste nieuws

In de wereld van gezondheidszorg en technologie is het belangrijk om de menselijke kant in het vizier te ...

Sinds 2022 is het mogelijk dat huisartsen gebruik maken van een digitaal laboratoriumformulier...