Patiënten Meander Medisch Centrum eenvoudig toegang tot informatie rondom eerste afspraak

De Digitale Patiënt Reis (DPR) is inmiddels een standaard onderdeel van ons platform geworden. Dat betekent dat je nu direct zelf gebruik kunt maken van deze ontwikkeling en daarnaast (betaalde) integraties met onze partners kunt inzetten. Klik hier voor meer informatie.

Patiënten van Meander Medisch Centrum kunnen na de verwijzing door hun huisarts sneller en makkelijker informatie over hun afspraak inzien. Bij de specialismen urologie, gynaecologie en plastische chirurgie kunnen patiënten, na de afspraak bij de huisarts, zelf via de ZorgDomein Digitale Patiëntreis het eerste consult in het ziekenhuis voorbereiden en informatie hierover bekijken. Voor bepaalde consulten kunnen zij ook direct online een afspraak inplannen. Meander Medisch Centrum is, naast Bergman Clinics,  een van de eerste ziekenhuizen dat werkt met de ZorgDomein Digitale Patiëntreis en zet daarmee weer een stap in de digitalisering van de service aan patiënten.  Om deze oplossing te realiseren hebben zorgplatform ZorgDomein, leverancier van het den patiëntportaal Funatic en Meander gewerkt aan een koppeling tussen de verschillende systemen

Eén online omgeving

Patiënten die een afspraak hebben bij de urologie, gynaecologie of plastische chirurgie krijgen bij de verwijzing via ZorgDomein een link waarmee ze inloggen en de ZorgDomein Digitale Patiëntreis eenvoudig starten. Zij kunnen vervolgens extra informatie over hun verwijzing raadplegen en toestemming geven voor het delen van gegevens. Meander krijgt direct door welke patiënten doorverwezen zijn door de huisarts. Bij bepaalde consulten kan de patiënt direct zelf een afspraak inplannen bij de specialist en in andere gevallen neemt Meander contact op met de patiënt. Bij al deze onderdelen schakelen de systemen aan de achterkant met elkaar, waardoor de patiënt alles in één online omgeving kan regelen. Vincent van Luling, directeur ICT van Meander: “Door de naadloze overgang tussen de systemen van de huisarts en het ziekenhuis, ervaart de patiënt het als één systeem. Dit is een enorme verbetering die zorgt dat de verwijzing sneller en makkelijker verloopt.”

Bert Mooij, Directeur van Funatic, vult aan: “De Digitale Patiëntreis is ontstaan in nauwe samenwerking met Meander en ZorgDomein. Het integreren van twee verschillende systemen – dat van ZorgDomein waar de verwijzers mee werken en dat van Meander zelf – is niet eenvoudig. Het moet goed beveiligd zijn, eenvoudig in gebruik en passen in de beleving van de patiënt. Het resultaat is een betrouwbare omgeving waar de gebruiker aan de hand wordt genomen en de best mogelijke zorgervaring beleeft.”

Digitale voorlichting en service

De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe manieren ontwikkeld om patiënten digitaal voor te lichten en voor te bereiden op hun bezoek aan Meander. De uitbraak van het coronavirus heeft deze digitalisering in een stroomversnelling gebracht. Meander heeft daarom deze zomer het aantal digitale modules, waarmee patiënten zich vanuit huis kunnen voorbereiden op hun behandeling en komst naar het ziekenhuis, uitgebreid. De ZorgDomein Digitale Patiëntreis sluit hier goed bij aan.

Zie voor meer informatie www.zorgdomein.com/digitale-patientreis.

Artikel delen?

Deel dit artikel op je eigen tijdslijn.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen ZorgDomein.
Je ontvangt deze dan enkele keren per jaar.

Het laatste nieuws

In de wereld van gezondheidszorg en technologie is het belangrijk om de menselijke kant in het vizier te ...

Sinds 2022 is het mogelijk dat huisartsen gebruik maken van een digitaal laboratoriumformulier...