Eenvoudig een online afspraak voor de prikpost maken, dankzij de Digitale Patiëntreis met Afspraakplanner

De Digitale Patiënt Reis (DPR) is inmiddels een standaard onderdeel van ons platform geworden. Dat betekent dat je nu zelf direct gebruik kunt maken van deze ontwikkeling en daarnaast (betaalde) integraties met onze partners kunt inzetten. Klik hier voor meer informatie.

Sinds 2020 kunnen veelal patiënten alleen op afspraak naar de prikpost. Een afspraak maken kan telefonisch, maar online is een stuk handiger voor patiënt én laboratorium. Om dat te vereenvoudigen, ontwikkelden ZorgDomein en Serviceware Benelux een gezamenlijke oplossing: de Afspraakplanner in de Digitale Patiëntreis. Bianca Swaab: “Dit maakt het laagdrempelig én levert betere afspraken op.”

Gewoon binnenlopen bij een prikpost is bij veel laboratoria sinds de coronapandemie verleden tijd; patiënten moeten nu vooraf telefonisch of online een afspraak maken. Bianca Swaab, Salesmanager Diagnostiek bij ZorgDomein: “Op dit moment heeft het maken van een online afspraak een aantal beperkingen. Als patiënt moet je je registreren bij een online afsprakenplanner en een keuze maken voor een prikpost. Het is daarbij voor het lab niet duidelijk voor welke order de patiënt een afspraak maakt. Dat kan zorgen voor vertraging bij de prikposten en onduidelijkheid bij de patiënt. Wij dachten: dat moet handiger kunnen, zeker als je bedenkt dat in de ZorgDomein-aanvraag alle ordergegevens al naar het laboratorium worden gestuurd. Vandaar dat we de samenwerking zijn aangegaan met Serviceware Benelux, waarbij we de Afspraakplanner single sign-on hebben gekoppeld aan de Digitale Patiëntreis. Het werkt heel eenvoudig: als een huisarts of een andere verwijzer bij een patiënt bloed wil laten prikken, stuurt hij de aanvraag naar het lab en ontvangt de patiënt een e-mail waarmee zijn Digitale Patiëntreis start. De patiënt opent de e-mail met tweefactor-authenticatie en kan vervolgens letterlijk met één druk op de knop door naar de Afspraakplanner, waarin de relevante gegevens al zijn ingevuld.”

Kostenpost voor laboratoria omlaag brengen

ZorgDomein werkt hierin dus samen met Serviceware Benelux. Manager sales is Ryan van Lierop: “We zijn onderdeel van Serviceware, dat zich specialiseert in alles wat met serviceplanning te maken heeft. Tien jaar geleden begonnen we met de automatisering van de planning in laboratoria. Inmiddels bedienen we 25 laboratoria in Nederland, waaronder de vijf grootste diagnostische centra. In 2020 ontwikkelden we een webwidget waarmee patiënten voor bloedafname een afspraak kunnen maken, een systeem waarmee momenteel zo’n tien laboratoria in Nederland werken. Maar we merken dat nog veel patiënten de afspraak telefonisch maken; dat is een kostenpost voor laboratoria. Vandaar dat we ZorgDomein benaderden om samen te werken in de Digitale Patiëntreis: we willen het percentage online afspraken verder laten stijgen.”

De juiste patiënt op de juiste plaats

De gezamenlijke oplossing heeft voordelen voor de patiënt én voor de eerstelijns laboratoria. Bianca: “Om te beginnen is het zeer laagdrempelig: de patiënt hoeft niet opnieuw in te loggen. Daarnaast is het sneller: beschikbare gegevens zijn al ingevuld en je krijgt alleen de keuze uit relevante prikposten. Uiteraard zullen er mensen blijven die liever telefonisch contact opnemen, maar het is aannemelijk dat er door deze oplossing meer mensen de afspraak online gaan maken.

Zeker zo belangrijk is de koppeling die gelegd wordt tussen de order en de afspraak. Hierdoor weet het lab precies voor welke order de patiënt een afspraak maakt. Bovendien krijgt de patiënt alleen de keuze uit de prikposten die voor hem relevant zijn. Zo voorkom je dat patiënten bij de verkeerde prikpost staan: de juiste patiënt op de juiste plaats dus.”

Bezetting op de prikposten optimaliseren

Ook Ryan vindt de kwaliteit van de afspraak een belangrijk voordeel: “Veel prikposten hebben speciale spreekuren voor ouderen, daar houdt de afsprakenplanner in de Digitale Patiëntreis ook rekening mee. De app weet bijvoorbeeld ook dat patiënten met trombose elke vier tot zes weken langs moeten komen, dus die groep geeft de app afspraakmogelijkheden in de juiste periode. Handig voor de patiënt én voor het lab: dat kan met de gemaakte afspraken de bezetting op de prikposten optimaliseren.”

ZorgDomein en Serviceware zijn momenteel druk bezig om de nieuwe oplossing gezamenlijk te presenteren aan laboratoria. Bianca: “We zien dat er steeds meer gedigitaliseerd wordt, zeker ook binnen de pre-analyse. Ik verwacht daarom ook veel deze samenwerking en de oplossing die we bieden. ZorgDomein is de grootste speler in de markt als het gaat om digitaal verwijzen en aanvragen en Serviceware is in de zorgwereld een belangrijke speler in de planning. Gebruik maken van elkaars expertise en onze applicaties aan elkaar koppelen, is dus niet meer dan logisch.”

Meer informatie?

Wil je meer weten over de voordelen voor laboratoria én patienten door de Afspraakplanner in de Digitale Patiëntreis? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Artikel delen?

Deel dit artikel op je eigen tijdslijn.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen ZorgDomein.
Je ontvangt deze dan enkele keren per jaar.

Het laatste nieuws

Om vindbaarheid te verbeteren, past ZorgDomein AI-technieken toe om de zorgvraag en het zorgaanbod ...

Dit jaar doneert ZorgDomein per ingevulde vragenlijst €1 aan Stichting GNAO1 Nederland. ...