Dick Gorris

Dick Gorris volgt Walter Balestra op bij ZorgDomein

Walter Balestra is per 1 oktober teruggetreden als CEO van ZorgDomein. Dick Gorris, sinds drie jaar CCO , volgt hem op. Balestra blijft bij ZorgDomein betrokken als grootaandeelhouder en actieve voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Walter Balestra richtte 20 jaar geleden ZorgDomein op, dat vooral na zijn aantreden als CEO in 2006 stormachtig groeide. Als eerste maakte het bedrijf mogelijk dat zorgverleners snel en eenvoudig digitaal naar elkaar kunnen verwijzen. In de loop der jaren is ZorgDomein een steeds bredere groep aan zorgverleners gaan bedienen met meer mogelijkheden: onder andere digitale diagnostiek-aanvragen, meekijkconsulten, transfers, hulpmiddelenorders, uitvoeringsverzoeken, terugrapportages en de zorgmessenger Patiëntoverleg. ZorgDomein wordt nu gebruikt door meer dan 60.000 zorgverleners die gezamenlijk jaarlijks meer dan 14 miljoen digitale zorgtransacties verzorgen voor ruim zes miljoen Nederlanders.

De CEO-wisseling is de afgelopen jaren zorgvuldig voorbereid. Balestra: “ZorgDomein gaat een nieuwe fase in, waarbij het platform fors uitbreidt naar alle onderdelen van de zorg en de patiënt nadrukkelijker in beeld komt. Dat vraagt ​​om nieuwe kennis, andere vaardigheden en nieuwe energie. De expertise van Dick Gorris is precies wat ZorgDomein momenteel nodig heeft: hij is strategisch ervaren, energiek en als CEO volledig toegewijd”. Zelf gaat Walter, naast het voorzitterschap van de RvC, meer tijd besteden aan twee andere passies. Balestra: “Ik investeer in zorg-gerelateerde startups, waar ik als mentor mijn ervaring deel met jonge ondernemers. Daarnaast ben ik de laatste jaren geïnteresseerd geraakt in duurzaamheidsprojecten. Zo startte ik recent samen met een groep investeerders een bedrijf dat schone energie brengt in afgelegen gebieden in Nepal. De impact die dit heeft op de lokale bevolking is enorm. Dat geeft voldoening.”

Passende zorg voor de patiënt

“Vanuit de inhoud doorgroeien en ervoor zorgen dat de patiënt directer invloed krijgt op keuzes in de zorg,” zo vat Dick Gorris zijn plannen met ZorgDomein samen. Drie jaar geleden kwam hij bij het bedrijf werken als commercieel en operationeel directeur; daarvóór deed hij directie-ervaring op bij internationale e-commercebedrijven als eBay en Naspers. Het was een persoonlijke wens om de expertise die hij opdeed in de wat hardere sectoren te gaan inzetten voor de zorgsector. Gorris: “Het grote verschil met platforms in andere sectoren is dat het in de zorg niet alleen gaat om het binnenkrijgen van meer patiënten, maar om de juiste patiënten, wat soms ook betekent dat patiënten naar andere, goedkopere vormen van zorg worden geleid. ZorgDomein dient deze beide doelen te dienen. Dit zie ik als een belangrijke opdracht. Daarbij is onze kracht onze grote schaal waardoor innovaties razendsnel kunnen worden verspreid.” De rol van de patiënt wordt daarin steeds belangrijker. Gorris: “Op dit moment loont het nog onvoldoende om beter te zijn in de zorg. Ik ben ervan overtuigd dat innovatie pas echt versnelt als er meer transparantie komt in de service en kwaliteit van zorg en patiënten directer zelf keuzes kunnen maken; als ze gaan stemmen met de voeten. Dat vraagt om verdere invulling van ons platform, waarin we volop gaan investeren.”

 

 

Artikel delen?

Deel dit artikel op je eigen tijdslijn.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen ZorgDomein.
Je ontvangt deze dan enkele keren per jaar.

Het laatste nieuws

In de wereld van gezondheidszorg en technologie is het belangrijk om de menselijke kant in het vizier te ...

Sinds 2022 is het mogelijk dat huisartsen gebruik maken van een digitaal laboratoriumformulier...