BVO - Bevolkingsonderzoek

BVO: 50% huisartsenpraktijken werkt met digitaal laboratoriumformulier

Sinds 2022 is het mogelijk dat huisartsen gebruik maken van een digitaal laboratoriumformulier voor uitstrijkjes van Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Processen veranderen is vaak niet makkelijk, zeker niet als men zo gewend is aan het huidige werkproces.

Daarom is BVO zeer blij met het bereiken van een mooie mijlpaal. Inmiddels heeft namelijk 50% van de huisartsenpraktijken al gebruik gemaakt van het digitale laboratoriumformulier voor uitstrijkjes van Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Veel praktijken hebben de overstap al gemaakt en zijn dan ook erg enthousiast: ‘‘Het invullen en insturen verliep probleemloos!”

600.000 uitnodigingen per jaar

Met het Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker worden vrouwen tussen de 30 en 60 jaar getest op het risico van baarmoederhalskanker. Per jaar verstuurt Bevolkingsonderzoek ongeveer 600.000 uitnodigingen voor dit onderzoek. Voorheen verliep het gehele proces van uitnodiging tot afhandeling op papier. Het was een langgekoesterde wens van BVO, maar ook van veel huisartsen, om het proces van aanvragen te digitaliseren. Zowel ZorgDomein als VIPLive hebben op hun platform een oplossing ontwikkeld voor BVO.

Informatiepakket BVO

Bent u met uw praktijk ook al overgestapt op digitaal aanvragen voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker? In het informatiepakket dat men in januari ontvangt, biedt BVO ‘Eerste Hulp bij Overstappen’ aan. Meer informatie, klik dan hier!

Artikel delen?

Deel dit artikel op je eigen tijdslijn.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen ZorgDomein.
Je ontvangt deze dan enkele keren per jaar.

Het laatste nieuws

In de wereld van gezondheidszorg en technologie is het belangrijk om de menselijke kant in het vizier te ...