Interview met Voorzitter RvC Pauline Meurs
"Kwaliteit van dienstverlening gericht verbeteren"

Voorzitter RvC Pauline Meurs: “Kwaliteit van dienstverlening gericht verbeteren “

Interview met Pauline Meurs voorzitter RvC, ervaren bestuurder in de zorg en tot juli 2022 hoogleraar Bestuur van de Gezondheidszorg van Erasmus School of Health Policy & Management van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

“Ook in 2022 hebben we onze formele rol vervuld als werkgever, controleur en sparringpartner. Als RvC kijken we daarbij vooral van buiten naar binnen: wat speelt zich af in de zorgwereld en hoe kunnen we daar als ZorgDomein zo goed mogelijk op inspelen?”, aldus Pauline Meurs in het Maatschappelijk jaarverslag 2022.

Snel de juiste plek voor vervolgzorg

Een van de belangrijke thema’s in 2022 was het verder ontwikkelen van de Transferpropositie. Een goede kwaliteit van ZorgDomein, maar vooral ook een oplossing die aansluit bij de wens vanuit de zorg om makkelijker te kunnen bewegen in het zorgnetwerk. Patiënten zijn sneller geholpen van de ene naar de andere zorginstelling of weer naar huis. Een hele belangrijke ontwikkeling die met succes verder is ingevoerd.

Wensen van de gebruikers

ZorgDomein is naar mijn mening heel ontvankelijk voor de wensen van huisartsen, specialisten, fysiotherapeuten en doktersassistenten, die onder meer gedeeld worden in de verschillende gebruikersfora die ZorgDomein jaarlijks organiseert. Op basis van de ervaringen vanuit de praktijk kan ZorgDomein de kwaliteit van de dienstverlening gericht verbeteren. Dit zijn geen revolutionaire veranderingen, maar als commissarissen vinden wij het essentieel dat de gebruikers zien dat we hun vragen beantwoorden. Door de verschillende aanbieders en gebruikers in 2022 bij elkaar te brengen, begrijpen zij nu ook beter hoe lastig het is voor ZorgDomein aan ieders wens te voldoen.

Caresharing

Uiteraard hebben we ook over het samengaan van ZorgDomein met Caresharing gesproken. Die combinatie biedt ZorgDomein de mogelijkheid om via het zorgnetwerk samen met andere zorgprofessionals en de patiënt of mantelzorger de juiste zorg te leveren. Het voegt iets toe wat ZorgDomein zelf niet heeft. Dat is een beetje 1 en 1 is 3, maar het is ook spannend; het is toch een overname die je doet. Je hebt verwachtingen, maar je weet natuurlijk niet van tevoren wat het gaat opleveren. Die inschatting maken is ook een belangrijk thema geweest bij de raad van commissarissen.

Werken aan onszelf

Als commissarissen kun je elkaar soms even niet meer verstaan. De een zit meer op de producten, de ander wat meer op de dienstverlening, een derde op het veld en een vierde op het publieke belang. Om onszelf de spiegel voor te houden en onze denkbeelden met elkaar uit te wisselen, hebben we in 2022 een zelfevaluatie gedaan onder externe begeleiding. Dit is heel goed geweest om elkaar beter te begrijpen. Mij helpt het bovendien in mijn rol als voorzitter om alle zelfstandige en welbespraakte leden in de raad een plaats te geven en gezamenlijk weer een stapje verder te komen.

Maatschappelijk Jaarverslag 2022

jaarverslag ZorgDomein 2022

Het interview met Pauline Meurs is gepubliceerd in het Maatschappelijk Jaarverslag 2022 van ZorgDomein.

Lees interviews met leden van onze raad van commissarissen, leden van onze raad van advies en interviews met gebruikers van ZorgDomein. Ook vind je hier onze missie en strategie, een overzicht van de activiteiten in 2022, de kerncijfers en onze impact.

Heb jij hem al gelezen? 

Interview delen?

Deel dit interview op je eigen tijdlijn.

Werken bij ZorgDomein

Lees hoe het is om te werken bij ZorgDomein

Interviews

Sinds januari 2023 werkt Elsbeth Stravers bij ZorgDomein als relatiemanager en heeft een schat aan kennis...

Interview met Robina Schouten, teamlid HR verantwoordelijk voor recruitment en employer branding...