"Meer ruimte voor mensenwerk, dat geldt zeker voor onze deelname aan de Zorg&ICT"

Interview | Sales manager Annemarie Bolland over de deelname van ZorgDomein aan de vakbeurs Zorg & ICT

De Zorg & ICT beurs komt er weer aan en ZorgDomein is erbij! Op 14, 15 en 16 juni 2022 staan we in de Jaarbeurs in Utrecht met een gloednieuwe stand én we verzorgen een drietal inspirerende sessies. Annemarie Bolland, sales manager strategische klantrelaties: “ik kijk er naar uit om iedereen weer persoonlijk te spreken en de volle breedte van ons platform te kunnen tonen.”

Vraagt een beurs als de Zorg & ICT veel voorbereiding?

Annemarie Bolland: “Zeker: je moet bepalen hoe de stand eruit komt te zien, welke thema’s van belang zijn en welke inspiratiesessies daarbij horen. En hoe we onze klanten en leveranciers bij de beurs betrekken, zowel ervóór, tijdens als erna. We doen dat in een kernteam met onder andere collega’s van marketing, interoperabiliteit en met het team accountmanagers die ook tijdens de beursdagen aanwezig zijn.”

Waarom is deelname aan deze beurs belangrijk voor ZorgDomein?

“Vooral om onze relaties weer persoonlijk te spreken. Deze beurs is een mooi moment om al onze huidige klanten en partners te ontmoeten, maar ook geïnteresseerde nieuwe klanten en leveranciers. Na ruim twee jaar Covid kijk ik echt uit naar deze beurs. Om digitale transformatie in de zorg te realiseren is samenwerken van groot belang. Dus goed om klanten en partners live te treffen, elkaar te inspireren en uitdagingen binnen zorg en ICT te delen. Ik ben trots op onze nieuwe stand, het is een gastvrije omgeving met een eigen barrista. Deze beurs is voor ZorgDomein een goede gelegenheid om onze nieuwe belofte waar te maken: we willen meer ruimte maken voor mensenwerk.”

Wat willen jullie inhoudelijk vertellen?

“We willen de breedte van ons platform laten zien. Veel zorginstellingen kennen ons oorspronkelijk van de Verwijsapplicatie van de eerste naar de tweede lijn, maar ZorgDomein heeft zich in ruim twintig jaar ontwikkeld tot een veel breder platform: we bieden voor de hele zorgsector verschillende oplossingen voor het vinden, kiezen en regelen van de best mogelijke zorg voor de patiënt of cliënt.

De Zorg & ICT beurs heeft als overkoepelend thema ‘Samen werken aan zorg en gezondheid’. We laten zien welke bijdragen ZorgDomein levert aan de digitale transformatie naar duurzame en toekomstbestendige zorg. Bijvoorbeeld met het Meekijkconsult voor medisch advies op afstand, een betere doorstroom van vervolgzorg  met ZorgDomein Transfer, eOverdracht en Coördinatiepunten en de Digitale Patiëntreis om de patiënt beter te informeren en te ondersteunen. 

‘Inspiratiesessies’ klinkt leuk; wat houden die sessies precies in?

“Is ook leuk! De urgentie om de zorg met hulp van technologie goedkoper, slimmer en persoonlijker in te richten is hoog. Er worden tijdens de beurs uiteenlopende sessies georganiseerd. Wij verzorgen drie verschillende inspiratiesessies: elke beursdag één. We vertellen over de laatste ontwikkelingen en innovaties van ZorgDomein, maar wisselen ook kennis en ervaringen uit over actuele vraagstukken. We zijn benieuwd waar onze klanten mee bezig zijn en we willen daarin echt samen optrekken. Dat is ook de reden dat we deze sessies samen met klanten en partners presenteren.

De inspiratiesessie over transmurale samenwerking verzorgen we bijvoorbeeld samen met het St Jansdal ziekenhuis. Het gaat dan om de zoektocht naar passende vervolgzorg. Al te vaak ligt een patiënt in het verkeerde bed, doordat het zicht op capaciteit ontbreekt. Ook de uitwisseling van gegevens is vaak gebrekkig. ZorgDomein Transfer biedt voor beide knelpunten een oplossing. Van het St Jansdal ziekenhuis horen we hoe die oplossing in de praktijk werkt voor het ziekenhuis, de VVT’s en de patiënt.

In het verlengde daarvan ligt de inspiratiesessie over eOverdracht de voorbereiding hiervan doen we samen met ChipSoft. Hoe zorg je voor een veilige digitale overdracht van het verpleegkundig dossier tussen het ziekenhuis en een VVT-instelling? We geven de laatste stand van zaken op het ZorgDomein-platform als het gaat om Zorg Informatie Bouwstenen, VIPP Inzicht, Nuts, Single Sign On en Notified Pull. En we laten zien hoe het werkt in de praktijk.

Op de eerste beursdag trappen we af met een inspiratiesessie over het Meekijkconsult. Een oplossing van ZorgDomein om onnodige verwijzingen te voorkomen. We willen patiënten tenslotte zo lang mogelijk in de eerste lijn houden, zodat er meer tijd en ruimte ontstaat voor patiënten die écht naar het ziekenhuis moeten. Deze sessie geven we samen met onze IT-partner Promeetec, die het nieuwe declaratiesysteem toelicht”.

En wie hoop je op de beurs tegen te komen?

“Een heleboel van onze huidige klanten – en ook nieuwe geïnteresseerde zorgorganisaties. Er zijn ruim 5.000 zorginstellingen aan ons platform verbonden en 91 procent van de huisartsen. Dus ik verwacht allerlei verschillende bezoekers in onze stand. Bijvoorbeeld zorgprofessionals van ziekenhuizen, VVT’s, zelfstandige klinieken, zorggroepen en GGZ organisaties. Onze gesprekspartners zijn verschillend en dat maakt het juist zo boeiend! Bijvoorbeeld ICT-managers, innovatiemanagers, projectleiders en zorgmanagers. Ook werken we met zo’n 100 partners samen door andere zorginformatiesystemen te verbinden met ons platform. Er zullen ook de nodige koffie momenten zijn met onze collega’s van interoperabiliteit en EPD of ECD leveranciers. ”

Annemarie Bolland, sales manager bij ZorgDomeinWil je Annemarie ontmoeten op de Zorg & ICT beurs? Kom dan langs in onze stand (01.D074) voor een lekkere kop verse koffie of thee.

Interview delen?

Deel dit interview op je eigen tijdlijn.

Werken bij ZorgDomein

Meer weten of hoe het is om te werken bij ZorgDomein?

Interviews