Robina Schouten, teamlid HR
"Samen werken aan een beter zorgsysteem"

Interview met Robina Schouten, teamlid HR verantwoordelijk voor recruitment en employer branding

“Toen ik bij ZorgDomein kwam werken, was er nog geen recruitmentafdeling. In een jaar tijd hebben we een wervingproces opgezet, veel vacatures ingevuld en zijn we online veel zichtbaarder geworden. De kracht van dit succes: de medewerker centraal stellen en hen het ZorgDomein verhaal laten vertellen!”, aldus Robina Schouten in het Maatschappelijk jaarverslag 2022. 

Zichtbaarder

Sinds mijn start ben ik verantwoordelijk voor recruitment en employer branding bij ZorgDomein. Er was nog geen gestroomlijnd wervingsproces, dus ik kreeg de kans dit volledig op te zetten en in te richten: van aanvraag tot de eerste werkdag van een nieuwe collega. Ook op het gebied van employer branding stond ik voor een mooie uitdaging. We waren nog weinig zichtbaar op de arbeidsmarkt en dat is zonde, want we zijn zo’n toffe organisatie om voor te werken. Ik ging in gesprek met collega’s om te achterhalen wat ZorgDomein zo’n aantrekkelijke werkgever maakt en kon al snel concluderen dat de goede sfeer de belangrijkste drijfveer is. Er wordt goed voor je gezorgd, het werk is inhoudelijk aantrekkelijk en er is een grote mate van flexibiliteit en vertrouwen. Met al deze informatie lanceerden we een nieuwe Werken-bij-pagina op de website en deden we nieuwe LinkedIn uitingen. Dit heeft onze zichtbaarheid enorm vergroot.

Vitaliteit is belangrijk

Vitaliteit vinden we heel belangrijk, zowel mentaal als fysiek. Voor een mentale boost hebben we bijvoorbeeld een samenwerking met OpenUp. Maar ook op fysiek gebied investeren we met o.a. bootcamps, hardloopclubjes en padel. Onze prachtige locatie aan de Vecht leent zich hier natuurlijk uitstekend voor. Daarnaast doen we mee aan hardloopwedstrijden zoals de Unicef Loop van Breukelen of zwemmen we mee in de Swim to fight cancer. Dit soort initiatieven komt vanuit de medewerker en ontstaat tijdens de wekelijkse vrijdagmiddagborrel.

Arbeidsmarkt

Natuurlijk merken wij ook dat er krapte is op de arbeidsmarkt, maar gelukkig zijn we als werkgever nu een stuk beter te vinden, hebben we iemand die voor de invulling van Tech-functies werft en dragen collega’s regelmatig collega’s aan. Hierdoor zijn we een stuk minder afhankelijk van werving- en selectiebureaus. In 2021 kwam 41% van de nieuwe collega’s via een bureau, vorig jaar was dat 23% en dit jaar wordt dat nog minder.

Tevreden medewerkers

Vorig jaar scoorden we een 8,4 op werknemerstevredenheid, heel hoog. ZorgDomein is een plek waar je jezelf kunt zijn; je hoeft je niet beter voor te doen, je bent goed zoals je bent. Mensen kiezen ook echt voor ZorgDomein. Ze willen iets betekenen voor de maatschappij en samen werken aan een beter zorgsysteem. Dat maakt ook een verschil in de gedrevenheid en ik denk dat dat ook gedeeltelijk de – goede – sfeer bepaalt.

Maatschappelijk Jaarverslag 2022

jaarverslag ZorgDomein 2022

Het interview met Robina Schouten is gepubliceerd in het Maatschappelijk Jaarverslag 2022 van ZorgDomein.

Lees interviews met leden van onze raad van commissarissen, leden van onze raad van advies en interviews met gebruikers van ZorgDomein. Ook vind je hier onze missie en strategie, een overzicht van de activiteiten in 2022, de kerncijfers en onze impact.

Heb jij hem al gelezen? 

Interview delen?

Deel dit interview op je eigen tijdlijn.

Werken bij ZorgDomein

Lees hoe het is om te werken bij ZorgDomein

Interviews

Sinds januari 2023 werkt Elsbeth Stravers bij ZorgDomein als relatiemanager en heeft een schat aan kennis...

“ZorgDomein heeft een belangrijke en waardevolle functie in het zorgsysteem. Het is een grote speler in...