Patricia Govaert
"Allemaal dezelfde taal"

Enorme drive om het goede te doen voor zorgprofessionals

Interview met Patricia Govaert, manager User Experience/User Interface (UX/UI) bij Zorgdomein

“Zorgprofessionals hebben het allemaal erg druk. Als UX-ontwerpers bij ZorgDomein proberen wij ervoor te zorgen dat het platform eenvoudig te gebruiken is, zodat zij hun aandacht kunnen besteden aan hun patiënten en niet aan de bediening van ons platform. Als experts krijgen we veel vrijheid ons werk te doen, ik werk dan ook met veel plezier bij ZorgDomein.”, aldus Patricia Govaert, manager User Experience/ User Interface (UX/UI) bij ZorgDomein in het Maatschappelijk jaarverslag 2022. 

Relevant aanbod

We willen ervoor zorgen dat onze diensten aansluiten op de behoeften van onze klanten en gebruikers. Gebruikers moeten een fijne ervaring op ons platform hebben en geholpen worden in het werk dat zij doen. Ook als dat werk verandert; zo blijven we relevant. Dit doen we natuurlijk samen met andere collega’s. Ons team bestaat uit vijf ontwerpers én een UX-researcher, gespecialiseerd in onderzoek naar onze gebruikers, hun behoeften en hoe ze het platform gebruiken.  

Ondersteunend team

In de verschillende multidisciplinaire (product)teams waarmee we ons platform doorontwikkelen, werken onze ontwerpers mee aan de onderwerpen die daar spelen. Teams willen bepaalde doelen behalen gericht op de behoeften van onze klanten en gebruikers of merken dat bepaalde functionaliteit niet wordt gebruikt of begrepen. Een UX-ontwerper helpt de product owner het probleem helder te krijgen en via verschillende ontwerpen de beste oplossing te vinden. Daarna wordt zo’n oplossing gebouwd door ontwikkelaars en live gezet op het platform voor de gebruikers. Een enorme drive om het goede te doen voor zorgprofessionals Zorgprofessionals hebben het allemaal erg druk. Als UX-ontwerpers bij ZorgDomein proberen wij ervoor te zorgen dat het platform eenvoudig te gebruiken is, zodat zij hun aandacht kunnen besteden aan hun patiënten en niet aan de bediening van ons platform. Als experts krijgen we veel vrijheid ons werk te doen, ik werk dan ook met veel plezier bij ZorgDomein 

Werken bij ZorgDomein

Ik werk nu een jaar of zeven bij ZorgDomein. Allereerst is de zorg natuurlijk een mooi onderwerp; het is maatschappelijk hartstikke relevant. Daarnaast vind ik het leuk dat mijn zus (als huisarts) en mijn vrienden (als medisch specialisten) gebruikers zijn van het platform waaraan ik werk. Ook ben ik blij met mijn collega’s, met hun verschillende achtergronden en kennis. Naast slimme mensen zijn het ook fijne mensen met een enorme drive en enthousiasme om het goede te doen voor zorgprofessionals. Dat schept een band.  

Allemaal dezelfde taal

Dankzij ons ontwikkelprogramma via Brout gebruiken we allemaal dezelfde woorden. Als iets niet lekker loopt, kunnen we daaraan refereren: hebben we het over gebrek aan vertrouwen of zit je in een klacht? Dat maakt sneller duidelijk wat goed of niet goed gaat, hoe je jezelf kunt ontwikkelen of samen kunt groeien. Omdat mensen belangrijk zijn voor een bedrijf als ZorgDomein is het fijn dat ze hier lekker in hun vel zitten en zich kunnen ontwikkelen, zodat ze hun werk op een fijne manier kunnen doen. 

Maatschappelijk Jaarverslag 2022

Maatschappelijk jaarverslag 2021

Het interview met Patricia Govaert is gepubliceerd in het Maatschappelijk Jaarverslag 2022 van ZorgDomein.

Lees interviews met leden van onze raad van commissarissen, leden van onze raad van advies en interviews met gebruikers van ZorgDomein. Ook vind je hier onze missie en strategie, een overzicht van de activiteiten in 2022, de kerncijfers en onze impact.

Heb jij hem al gelezen? 

Interview delen?

Deel dit interview op je eigen tijdlijn.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen ZorgDomein.
Je ontvangt deze dan enkele keren per jaar.

Interviews

Als Business Developer bij ZorgDomein kijkt Sabine Gibson naar diverse markten, waaronder het Sociaal Dom...

Hoe maak je de aanvraag van diagnostiek efficiënter, eenvoudiger en duurzamer?...