“ZorgDomein is een voorwaarde voor verwijzingen”

01 september 2020 • Nunspeet • 2 minuut lezen

InteraktContour biedt zorg aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel, onder meer via het behandelprogramma Hersenz. Sinds 2021 is daarvoor een verwijzing van de huisarts nodig. 

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor, kunnen terecht bij InteraktContour. De organisatie biedt niet alleen tientallen locaties voor wonen en dagbesteding, maar ook het behandelprogramma Hersenz: intensieve therapie om ook na revalidatie nog zoveel mogelijk vooruitgang te boeken. Om digitaal verwijzingen te kunnen ontvangen voor de behandelteams, besloot InteraktContour in 2017 een aansluiting op ZorgDomein te nemen.

Verwijsmogelijkheid bieden
Voor Emma van Reijmersdal, toen nog projectleider en inmiddels operationeel manager van de behandeleenheid die Hersenz aanbiedt, was het meteen haar eerste klus bij InteraktContour: “Het was toen al duidelijk dat onze behandeling onder de Zorgverzekeringswet zou gaan vallen, met de huisarts als poortwachter. De huisarts mocht al naar ons verwijzen, maar dat zou op korte termijn verplicht worden. We besloten daarop voor te sorteren en een aansluiting op ZorgDomein te nemen. Eigenlijk zagen we die aansluiting als een basisvoorwaarde. Als je wilt dat huisartsen hun patiënten wijzen op een behandeling als Hersenz, moet je twee dingen doen: je moet vertellen hoe ongelofelijk veel je voor een cliënt kan betekenen én je moet een verwijsmogelijkheid bieden via ZorgDomein.”

Informatie direct opslaan
Voor InteraktContour heeft verwijzen via ZorgDomein een aantal voordelen, zegt Emma van Reijmersdal: “Na verloop van tijd zijn we er sneller door gaan werken en is de instroom van cliënten soepeler gaan lopen. Zeker sinds we een koppeling hebben met ons elektronisch cliëntendossier. Nu kunnen we de relevante informatie direct daarin opslaan, en dat is erg handig voor de administratie. We hebben niet de illusie dat we door ZorgDomein méér verwijzingen krijgen, maar het maakt ons wel tot een logische keuze voor de verwijzer.”

Eén lijn in het zorgaanbod
Het inrichten van de etalage was destijds nog wel een klus, herinnert Emma van Reijmersdal zich: “De implementatie was groots opgezet, terwijl wij maar een beperkt aantal producten hebben en zeker niet de logistiek van een ziekenhuis. De begeleiding en de communicatie van ZorgDomein waren prima, maar het was hard werken om van een groot project een klein project te maken. Inmiddels is dat vast beter geregeld, nu ZorgDomein veel verschillende zorgaanbieders heeft aangesloten.”
In 2020 evalueerde Emma van Reijmersdal het zorgaanbod op ZorgDomein, samen met de dertien andere aanbieders van het behandelprogramma Hersenz die gezamenlijk een landelijke dekking hebben. “We hebben toen wat verbeteringen doorgevoerd en vooral één lijn gebracht in de vermeldingen van alle aanbieders,” zegt ze. “Het is de bedoeling dat we nog beter vindbaar zijn in ZorgDomein, want dat is nog wel een punt van aandacht. Een specifiek zorgaanbod als het onze blijkt toch lastiger te vinden dan het lab of het ziekenhuis. Vandaar ook dat we het zoekpad in ZorgDomein heel expliciet op onze website hebben gezet. We vinden het ontzettend belangrijk dat huisartsen ons eenvoudig kunnen vinden als ze patiënten hebben met niet-aangeboren hersenletsel. Vooral omdat we weten hoeveel Hersenz kan bijdragen aan hun functioneren en hun kwaliteit van leven. Hoe eerder mensen ons weten te vinden en wij met de behandeling kunnen starten, hoe meer we voor ze kunnen betekenen.”

Emma van Reijmersdal
Operationeel manager Hersenz (InteraktContour)