HIMMS

ZorgDomein op HIMSS in Lissabon: drie waardevolle dagen

Begin juni vond in Lissabon HIMSS Europe 23 plaats; de afkorting staat voor Healthcare Information and Management Systems Society. Vanuit Nederland kwamen bijna tweehonderd geïnteresseerden naar het driedaagse congres én naar het partnerprogramma van de Dutch community. Onder hen Paul Simoons, CCO, en Annemarie Bolland, manager sales strategische klantrelaties van ZorgDomein. We spraken Annemarie voor vertrek én na afloop van HIMMS.

Waarom wil ZorgDomein dit congres graag bijwonen?

Annemarie: “Om te beginnen vinden wij het belangrijk te investeren in de relatie met bestuurders van zorginstellingen en andere organisaties in ons werkveld. ZorgDomein heeft goede relaties met zorginstellingen als het gaat om de professionals die het platform daadwerkelijk gebruiken en die dus de toegevoegde waarde van ons platform kennen. Maar we zijn in de afgelopen jaren een steeds breder platform geworden, en dat is niet altijd bekend bij de beslissers of bestuurders in de zorg.

ZorgDomein kan van strategische waarde zijn voor regionale samenwerkingen. Daarom vinden we het van belang om hierover op verschillende niveaus in dialoog te gaan. Dat kan goed tijdens deze studiereis met de Dutch community naar het HIMSS-event, georganiseerd door Cognicum. We zullen als Nederlanders uit het zorgveld veel samen optrekken en komen dus direct in gesprek met CIO’s, managers informatisering, bestuurders – kortom: een groep die zich ook bezig houdt met de uitdagingen die de zorg kent als het gaat om digitalisering en samenwerking. ZorgDomein kan de zorg ondersteunen in het versnellen van die digitalisering.

En verder zie ik uit naar de thema’s op de beurs en de CornerTalks waar je in gesprek kunt gaan met experts: welke uitdagingen komen in de toekomst op ons af, zoals AI binnen de zorg, preventie en wachtlijsten en EHDS? En hoe kunnen we bijdragen aan oplossingen?”

Heeft HIMSS aan jullie verwachtingen voldaan?

Annemarie: “Het waren drie intensieve dagen. Het was erg waardevol dat Paul Simoons en ik aanwezig waren. Zo konden we goed luisteren naar de deelnemende instellingen en organisaties. Dit vormde een belangrijke basis om met elkaar te verbinden en te begrijpen wat er echt speelt in het veld. Om vervolgens met deze groep te delen waar we als ZorgDomein vandaan komen, waar we staan en waar we naartoe willen. En vooral ook overbrengen dat we graag gezamenlijk willen optrekken met partijen in de zorg en daarmee kunnen faciliteren in betere regionale samenwerking. Dat was iets wat ook heel duidelijk naar voren kwam in het programma: als we oplossingen voor de zorg van morgen willen bedenken, zullen we silo-overstijgend moeten werken en bijvoorbeeld best practices uitwisselen. Ik vond het partnerprogramma binnen de Dutch community inspirerend en een ideale netwerk gelegenheid.”

Artikel delen?

Deel dit artikel op je eigen tijdslijn.

De laatste blogs

De toekomst van gegevensoverdracht en databeschikbaarheid...

‘ZorgDomein op bezoek’ is een serie blogs waarin een medewerker van ZorgDomein op bezoek gaat bij een zor...