ZorgDomein presenteert

zorgverbinders

ZorgDomein onderzoekt samen met zorgprofessionals hoe er meer ruimte kan worden gemaakt voor mensenwerk in de zorg.

Door alle tekorten in de zorg loopt de werkdruk op en is er helaas steeds minder aandacht voor de patiënt en voor elkaar. Dat is niet de zorg die wij graag zien in Nederland. ZorgDomein streeft ernaar door met behulp van slimme en technologische oplossingen meer tijd te creëren voor mensenwerk in de zorg.

ZorgVerbinders begint met een serie korte films over persoonlijke ontmoetingen tussen twee zorgprofessionals. Zij vertellen elkaar over hun eigen ervaringen in een gezamenlijke missie: patiënten de best mogelijke zorg geven. In een aantal afleveringen over deze ontmoetingen krijgen we een interessant kijkje achter de schermen van de Nederlandse zorg.

Het resultaat: verhelderende inzichten in het werk van zorgprofessionals. Wat drijft hen? Wat hebben ze van elkaar nodig om hun patiënten de best mogelijke zorg te kunnen geven? De eerste drie afleveringen zijn nu te bekijken.

"

Afleveringen

"

Afleveringen

De best mogelijke zorg

Huisarts Marlous Koningsveld-Kortekaas en dermatoloog Folkert Blok hebben het over hun onderlinge samenwerking, over het psychosociale aspect van hun vak en over welke relevante informatie van belang is bij verwijzen en terugrapporteren.

Vervolgzorg op maat

Huisarts Robbert Keppel ontmoet GZ-Psycholoog Erik Keegstra in zijn praktijk. Ze hebben het samen over verwijzen binnen de eerste lijn, het beter verbinden van zorgvraag en -aanbod en de druk op de GGZ.

Transmuraal samenwerken

Transferverpleegkundige Jantine Post krijgt wijkverpleegkundige Lisette Beelen op bezoek in het ziekenhuis. Ze hebben het samen over de doorstroom van patiënten, capaciteitsproblematiek en het bevorderen van de zelfredzaamheid van de patiënt.