ZorgDomein presenteert

zorgverbinders

ZorgVerbinders is een serie korte films over ontmoetingen tussen twee, via ZorgDomein verbonden, zorgprofessionals. Tijdens een gesprek wisselen zij hun ideeën uit over het werken in de zorg, vandaag, morgen en in de toekomst.

"

Lees meer over deze aflevering

"

Aflevering 1:
De best mogelijke zorg voor de patiënt

Bij ZorgDomein willen we elke dag meer mensen in staat stellen om de best mogelijke zorg te bieden, vinden en regelen. Dat is onze missie. In de afgelopen 22 jaar hebben zorgprofessionals via ZorgDomein al ruim 100 miljoen aanvragen en verwijzingen gedaan.

Zo heeft huisarts Marlous Koningsveld-Kortekaas van Julius gezondheidscentra Leidse Rijn al regelmatig patiënten verwezen naar dermatoloog Folkert Blok van Dermatologisch Centrum Utrecht.

De eerste aflevering van ZorgVerbinders gaat over de best mogelijke zorg voor de patiënt. Marlous en Folkert hebben het in deze 7 minuten durende aflevering over hun onderlinge samenwerking, het psychosociale aspect van hun vak en over welke relevante informatie van belang is bij verwijzen en terugrapporteren.

Ze bespreken ook de uitdagingen van substitutie, de noodzaak van kennisoverdracht, hoe technologie hierin een rol speelt en hoe digitalisering meer persoonlijke tijd kan creëren voor de patiënt.

Huisarts Elvira van Santvoort
Huisarts Elvira van Santvoort
Huisarts Elvira van Santvoort

“Bij verwijzingen zoek ik naar wie er in de buurt zit, met wie ik kan schakelen, wat de wachttijden zijn en bij wie ik denk dat de patiënt past.”

Marlous Koningsveld-Kortekaas
Huisarts, Julius gezondheidscentra Leidse Rijn

Meer ruimte voor mensenwerk

“Er moet een verschuiving gaan ontstaan, waarbij er een stuk substitutie nodig is richting de huisarts. Dat moet wel ondersteund worden door kennisoverdracht.”

Folkert Blok
Dermatoloog, Dermatologisch Centrum Utrecht

Huisarts Elvira van Santvoort

Bekijk andere afleveringen

De tweede aflevering van ZorgVerbinders gaat over ‘vervolgzorg op maat’. Huisarts Robbert Keppel en GZ-Psycholoog Erik Keegstra hebben het over verwijzen binnen de eerste lijn, het beter verbinden van zorgvraag en -aanbod en de druk op de GGZ.

Ze bespreken ook het belang van elkaar ontmoeten en hoe digitalisering binnen de praktijk zorgt voor meer tijd met de patiënt in de spreekkamer.

Hoe ZorgDomein je helpt

Als huisarts beschik je over een brede medische basiskennis, maar soms heb je aanvullend advies nodig van een medisch specialist. Via ZorgDomein zijn er meerdere manieren om te overleggen met andere zorgprofessionals.

 

Zorgprofessional consulteren

ZorgDomein biedt diverse mogelijkheden voor een medisch advies op afstand bijvoorbeeld door middel van een teleconsult of een meekijkconsult. Dit verlaagt direct de druk op de beperkte capaciteit in de ziekenhuizen doordat de patiënt niet fysiek aanwezig hoeft te zijn in het ziekenhuis.

Meer weten?

Wil je meer weten over ZorgDomein? Ben je geïnteresseerd in deze oplossing? Wil je weten hoe ZorgDomein jou of je organisatie kan helpen? Neem dan contact op met Alke van Avesaath.