Workshop Beheer is goed als kennismaking én opfriscursus, ook voor wie al langer van ZorgDomein gebruikmaakt.
ziekenhuis

Sandra Schoenmakers

beleidsmedewerker, Albert Schweitzer ziekenhuis

Workshop Beheer is goed als kennismaking én opfriscursus

Wie het beheer van ZorgDomein (nog beter) in de vingers wil krijgen, kan in Breukelen de interactieve en kosteloze workshop Beheer volgen. Sandra Schoenmakers van het Albert Schweitzer ziekenhuis bezocht de workshop samen met twee collega’s: “Heel nuttig, ook voor wie al langer van ZorgDomein gebruikmaakt.”

Sandra Schoenmakers is beleidsmedewerker bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht; het opleidingsziekenhuis heeft verder locaties in Zwijndrecht en Sliedrecht. Ze is sinds de implementatie in 2010 bij ZorgDomein betrokken als contactpersoon en als contentbeheerder. Sandra: “Zelf werk ik dus al jaren met ZorgDomein, maar voor twee van mijn collega’s is het vrij nieuw: een relatiebeheerder en een office manager die zich intensiever gaat bezighouden met de presentatie van het zorgaanbod. Voor hen leek me workshop erg interessant om de basiskennis op te doen. Hoe werkt het beheer van ZorgDomein? Hoe presenteer je de zorgproducten en wat krijgt de huisarts dan te zien?”

Nuttige kennismaking

Het leek Sandra Schoenmakers zinvol om de workshop ook zelf bij te wonen: “Ik heb veel met ZorgDomein gewerkt in de oude beheeromgeving, en inmiddels zijn er wel een aantal zaken veranderd en toegevoegd. Een goed voorbeeld zijn de formulieren voor de aanvraag van diagnostiek. Vroeger verzorgde ZorgDomein standaardformulieren, maar nu kun je die formulieren zelf samenstellen. Het was handig om in de leeromgeving van ZorgDomein aan de opbouw van zo’n formulier te werken. Iets anders wat ik nog niet wist: de zorgproducten die je niet meer aanbiedt, kun je nu gewoon weggooien. Dat ruimt lekker op, dus daar ben ik meteen mee begonnen.”
Sandra zou de training zeker aanraden: “Mijn collega’s gaven aan dat ze de kennismaking met ZorgDomein heel nuttig vonden. De leiders van de workshop speelden ook goed op de groep in. En het is volgens mij ook handig voor beheerders die al langer met ZorgDomein werken, want er is door de jaren heen is er nogal wat veranderd. Voor mij was het een goede opfriscursus.”

Tijdens de workshop Beheer krijg je onder meer uitleg over het aanmaken, beheren en optimaliseren van je zorgaanbod in ZorgDomein. Het gaat daarbij over zowel verwijzen als diagnostiek. Verder leer je hoe je het aanbod van andere zorginstellingen kunt inzien en de ZorgDomein data kunt gebruiken voor managementrapportages. We geven de workshop bij ZorgDomein in Breukelen. Interesse? Bekijk de agenda voor de workshops in Breukelen hier of stuur een mail naar support@zorgdomein.nl. Wil je liever een workshop op maat met speficiek advies voor jouw zorginstelling? Lees hier meer.