banner

Zelfstandige behandelcentra

Veeleisende patiënten, digitalisering; waar heb je als Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) of kliniek allemaal mee te maken? Welke ontwikkelingen spelen er in je branche, en hoe kan ZorgDomein je daarbij helpen?

De groei zet door

Het aantal specialisten dat voor zichzelf begint in een zelfstandig behandelcentrum groeit nog altijd snel. Meestal moet een startend ZBC zich profileren en positioneren náást zorginstellingen die al veel langer bestaan. Omdat ZBC’s vaak een helder en onderscheidend zorgaanbod hebben, biedt ZorgDomein ze een uitstekende etalage richting verwijzers.

De patiënt centraal

Patiënten stellen steeds hogere eisen aan de service rondom een behandeling. ZBC’s spelen daarop in met meer tijd en aandacht tijdens de consulten én efficiënte trajecten om onnodige bezoeken te voorkomen. Via ZorgDomein kunnen ZBC’s verwijzer en patiënt goed informeren over die trajecten, inclusief combinatieafspraken en (vaak relatief korte) toegangstijden.

Het zorgproces wordt digitaal

Faxen, brieven en folders zijn niet meer van deze tijd. Patiënten willen informatie ontvangen via hun smartphone, zelf online afspraken inplannen en hun eigen zorggegevens inzien. ZorgDomein draagt hieraan bij door het hele proces te digitaliseren: de keuze voor de zorginstelling, de patiëntinformatie en de verwijsbrief aan de zorginstelling.

Kwaliteit wordt transparanter

De patiënt wil zijn zorgkeuze kunnen baseren op bewezen kwaliteit. ZBC’s doen er daarom alles aan om kwaliteit te meten (via controle en audits) en te verhogen. Op ZorgDomein kunnen ZBC’s zich van andere zorginstellingen onderscheiden met aantrekkelijk aanbod en korte toegangstijden. Het zou fantastisch zijn om daar meer kwaliteitsfactoren aan toe te voegen. Lees meer over zorg aanbieden via ZorgDomein.