ZorgDomein advies op maat: Heel nuttig om even stil te staan bij vragen als: vinden we dat huisartsen voldoende naar ons verwijzen? Wat kunnen de (para)medische teams zelf doen om het aantal verwijzingen te verhogen? Op welke gebieden zouden we iets extra’s aan marketing en communicatie kunnen doen?
sutfene

Esther Snijder

secretariaat, Behandelcentrum Sutfene Zutphen

Advies op maat van ZorgDomein was zeer verhelderend

Presenteren we ons zorgaanbod wel optimaal op ZorgDomein? En weten huisartsen en andere verwijzers al onze (zorg)diensten even goed te vinden? “Na twee jaar ZorgDomein vonden we het tijd voor een evaluatie”, zegt Esther Snijder van Sutfene. De zorgorganisatie deed daarom een beroep op de nieuwe dienst ZorgDomein Advies op maat.

De Gelderse ouderenorganisatie Stichting Sutfene biedt, zoals op haar website www.sutfene.nl staat: wonen, welzijn, (thuis)zorg, behandeling, dagbesteding en revalidatie; vanuit eigen locaties in de gemeenten Zutphen en Lochem. Er werken ongeveer 900 medewerkers, onder wie verzorgenden, (wijk)verpleegkundigen, paramedici (fysiotherapie, ergotherapie, psychologie, logopedie en diëtetiek) en specialisten oudergeneeskunde. Voor de ondersteuning van de specialisten oudergeneeskunde heeft Sutfene een ‘secretariaat behandeling’, zoals de paramedici een ‘secretariaat behandelcentrum’ hebben. “Sinds begin 2016 toont Sutfene haar zorgaanbod van de verschillende zorg- en welzijnsdiensten op ZorgDomein”, zegt Esther Snijder. “Het beheer daarvan lag tot voor kort bij de (para)medische teams zelf. Zij hadden maar beperkt tijd om de presentatie van het aanbod actueel te houden. Daarom is besloten het inhoudelijk beheer te centraliseren. Samen met een collega zijn wij er nu verantwoordelijk voor. Dat was voor ons tweeën de aanleiding om een beheerworkshop van ZorgDomein bij ons op locatie te volgen, samen met een ICT-medewerker voor de technische aspecten.”

Nuttige evaluatie

Voor het advies op maat kwam ZorgDomein een ochtend op bezoek bij Sutfene. De presentatie ging niet alleen in op het beheer en de inrichting van het aanbod. ZorgDomein liet ook zien welke verbeteracties Sutfene kan ondernemen, gezien de verwijzingen door huisartsen van de afgelopen twee jaar. Esther Snijder: “Eigenlijk was het een korte evaluatie van de periode waarin we het platform gebruikten. Heel nuttig om even stil te staan bij vragen als: vinden we dat huisartsen voldoende naar ons verwijzen? Wat kunnen de (para)medische teams zelf doen om het aantal verwijzingen te verhogen? Op welke gebieden zouden we iets extra’s aan marketing en communicatie kunnen doen?”

Uit het adviestraject bleek dat de specialisten oudergeneeskunde tevreden zijn met het aantal consultaanvragen via ZorgDomein. Bij de paramedici kan het echter beter. Esther Snijder: “Fysiotherapie en ergotherapie doen het relatief goed, maar bij diëtetiek en logopedie komen nog veel verwijzingen via telefoon en mail binnen. Blijkbaar zijn huisartsen zich nog onvoldoende bewust van hun aanwezigheid op ZorgDomein. Na het adviestraject zijn we allereerst het aanbod op ZorgDomein nog eens kritisch gaan bekijken. Daarmee zijn we nu op de helft, en tot op heden blijkt de etalage van ons zorgaanbod redelijk up-to-date te zijn. Zodra we zeker weten dat alles op orde is, gaan we ook actief naar buiten treden: huisartsen nabellen en uitnodigen om ZorgDomein te gebruiken.”

Specialisten Ouderengeneeskunde: zelf verwijzen

Er was nóg een aanleiding waarover we met ZorgDomein in gesprek wilden gaan, zegt Esther Snijder: “We wilden leren hoe we onze specialisten oudergeneeskunde (SO’s) zelf ook konden laten verwijzen via ZorgDomein. We hebben hier vijf SO’s, waarvan twee SO’s in opleiding en één basisarts. Inmiddels hebben ze allemaal een account aangemaakt, en is er een koppeling met het informatiesysteem Ysis. Nu kunnen we veel efficiënter werken. Als we vroeger een verwijsbrief voor de specialist moesten maken, drukten we de gegevens uit Ysis af en verstuurden die per fax. Nu er een koppeling is met ZorgDomein, gaat dat helemaal digitaal en is de verwijsbrief gelijk gearchiveerd.”

Hoe kijkt Esther Snijder terug op het adviestraject? “Het was voor ons heel verhelderend. We zijn nu twee jaar bezig, een goed moment om aan de verbeterpunten te werken. ZorgDomein vertelde nog iets over het gebruik van Patiëntoverleg, dat was ook nuttig. En we leerden hoe we de extra functie voor onze specialisten oudergeneeskunde konden toepassen. Hoe zorg je dat jouw organisatie ZorgDomein beter gebruikt? Daar ging het eigenlijk om – en daarop hebben we goede antwoorden gekregen en concrete ideeën opgedaan om mee verder te gaan.”

Benieuwd naar de mogelijkheden van ZorgDomein Advies op maat voor jouw organisatie? Kijk dan op zorgdomein.nl/advies of stuur een mail naar: advies@zorgdomein.nl