Patiëntoverleg is ideaal voor overleg met de specialist over gevallen die geen spoed hebben
Maartje Reijers

Maartje Reijers

Huisarts, Gezondheidscentrum Zuiderkroon, Rotterdam

Patiëntoverleg ideaal voor overleg met specialist

ZorgDomein Patiëntoverleg is de zorgmessenger die huisartsen, specialisten, apothekers en andere geregistreerde zorgverleners in Nederland met elkaar verbindt. Rotterdamse huisarts Maartje Reijers vertelt er meer over.

“Patiëntoverleg is ideaal voor overleg met de specialist over gevallen die geen spoed hebben”, aldus Maartje: “Je staat niet in de wacht en kunt op jouw moment contact zoeken of reageren. Patiëntoverleg is ook een veiliger en handiger alternatief voor overleg met zorgverleners in de buurt, zoals apothekers en met wijkteams.”

Waarom Patiëntoverleg?

Patiëntoverleg is een initiatief van ZorgDomein. Oprichter en CEO Walter Balestra: “De zorgmessenger is bedoeld voor al die momenten waarop huisartsen, specialisten en andere zorgverleners veilig en efficiënt willen overleggen over patiënten. Zij vinden het daarbij handig dat ze patiëntinformatie kunnen meesturen en opslaan in het eigen informatiesysteem.”

 

Wanneer het uitkomt

Volgens huisarts Reijers zorgt de nieuwe zorgmessenger niet voor een overvloed aan berichten: “Je stelt alleen zakelijke, werkgerelateerde vragen. En er zit ook een ‘uitknop’ op Patiëntoverleg. Dan ben je even niet beschikbaar. Klaar.”

 

Meer informatie of Patiëntoverleg activeren?

Patiëntoverleg is kosteloos te activeren in het ZorgDomein account. Werk je nog niet met ZorgDomein? Meld je hier aan. Lees hier verder voor meer informatie over ZorgDomein Patiëntoverleg.