Ik heb ook de specialist Ouderengeneeskunde, met wie ik veel samenwerk, op Patiëntoverleg gewezen

Hugo Hardeman

Huisarts, Huisartsencentrum Herveld

Je hoeft geen cryptische taal te gebruiken

Huisarts Hugo Hardeman gebruikt Patiëntoverleg sinds kort. Daarmee overlegt hij veilig over patiënten met andere zorgverleners. Bovendien stuurt hij eenvoudig patiëntinformatie mee, zodat de dossiers aan beide zijden up-to-date blijven.

“Met mijn collega’s gebruik ik Patiëntoverleg graag in situaties waarbij we buiten de dienst om veel overdracht-momenten hebben, zoals in een palliatieve setting”, vertelt hij. “Ik heb ook de specialist Ouderengeneeskunde, met wie ik veel samenwerk, op Patiëntoverleg gewezen. Dat werkt veel gestroomlijnder dan mailtjes en belletjes. En je weet dat de veiligheid is gewaarborgd, dus je hoeft geen cryptische taal te gebruiken.”

Waarom Patiëntoverleg?

Patiëntoverleg is een initiatief van ZorgDomein. Oprichter en CEO Walter Balestra: “De zorgmessenger is bedoeld voor al die momenten waarop huisartsen, specialisten en andere zorgverleners snel en eenvoudig willen overleggen over patiënten. Bovendien, en dat vinden zorgverleners heel belangrijk, kan patiëntinformatie worden meegestuurd en opgeslagen in het eigen informatiesysteem.”

Meer informatie of Patiëntoverleg activeren?

Patiëntoverleg is kosteloos te activeren in het ZorgDomein account. Werk je nog niet met ZorgDomein? Meld je hier aan. Lees hier verder voor meer informatie over ZorgDomein Patiëntoverleg.