Goede communicatie tussen zorgverleners is ook beter voor de patiënt. We kunnen gerichter analyseren, behandelen en doorverwijzen. Kortom: betere zorg leveren.
Koen

Koen Ruigrok

Praktijkmanager fysiotherapiepraktijk, MTC De Viergang

“Dit gaat het leven gemakkelijker maken”

Koen Ruigrok is praktijkmanager van medisch trainingscentrum De Viergang in Pijnacker, een van de fysiotherapiepraktijken die de koppeling met Intramed alvast uitprobeerde. Hij is enthousiast over de mogelijkheden.

Koen: “Het werkt nu veel eenvoudiger. Als er een ZorgDomein-verwijzing binnenkomt, krijgen we een pop-up binnen Intramed. We kunnen dus direct actie ondernemen: de afspraak maken en een digitale patiëntenkaart aanmaken. Het mooie is, dat alle patiëntgegevens uit ZorgDomein nu automatisch meekomen.

Vroeger moest je daarvoor nog eens apart inloggen, zoeken op BSN-nummer en gegevens overtypen of kopiëren. Nu krijg je dus in één keer alle gegevens in het dossier, samen met de originele verwijzing. En ze maken het binnenkort mogelijk om de terugrapportage direct uit Intramed te halen, dan wordt het helemaal handig.” 

Wat vind je van de Intramed koppeling?

Koen Ruigrok: “Het is een goede ontwikkeling, heel vooruitstrevend. Kijk: die hele privacywetgeving heeft ons leven het afgelopen jaar iets lastiger gemaakt, dit maakt het weer een stuk gemakkelijker. Goede communicatie tussen zorgverleners is ook beter voor de patiënt. Dan kunnen we medische verslagen combineren en kennis uitwisselen, waardoor we bijvoorbeeld eenvoudiger de oorzaak van een klacht kunnen uitsluiten of juist bevestigen. Je kunt dus gerichter analyseren, behandelen en doorverwijzen. Kortom: betere zorg leveren.”