Diagnostiek aanvragen via ZorgDomein verbetert zorg en samenwerking op de praktijk
Harry Fey over diagnostiekaanvraag via ZorgDomein

Harry Fey

Huisarts, Huisartspraktijk Fey & Van der Wal

Digitaal diagnostiek aanvragen levert gemak en een betere overdracht op

Huisartspraktijk Fey & Van der Wal in Slochteren vraagt sinds 2016 lab-diagnostiek digitaal aan via ZorgDomein. “De grootste winst zit in de kwaliteit van de zorg”, zegt huisarts Harry Fey. “Dankzij goede ondersteuning bij de aanvraag én een betere overdracht binnen het team.”

Huisartspraktijk Fey & Van der Wal doet dagelijks lab-aanvragen via ZorgDomein. “We weten niet beter”, zegt medeoprichter Harry Fey. “Bloed prikken doen we hier zelf. Elke werkdag komt een busje van Certe, het centrum voor diagnostiek in Groningen, ´s morgens de monsters ophalen. En ’s avonds komen de resultaten uit het lab binnen.”

Betere ondersteuning

Voor andere diagnostiekaanvragen, zoals dermatologisch onderzoek, thorax en echoscopie, gebruikt de huisartspraktijk al langer ZorgDomein. Harry Fey: “Digitaal aanvragen van lab-diagnostiek doen we op grote schaal, sinds Certe dat in januari 2016 mogelijk heeft gemaakt.” Het grote voordeel boven het ouderwetse formulier zit volgens hem in de kwaliteit. “Bij het schriftelijk aanvragen van diagnostiek krijg je veel minder ondersteuning. Nu word je beter gestuurd: als je dit wilt checken, moet je op deze punten laten onderzoeken. Het vraagt wel iets meer handelingen achter de computer, maar daar raak je aan gewend. Belangrijker is dat je een betere diagnose kunt stellen en de patiënt dus beter kunt helpen.”

Samenwerking op de praktijk

Huisartspraktijk Fey & Van der Wal is een apotheekhoudende praktijk met bijna 4.800 patiënten, vier huisartsen en in totaal veertien medewerkers. Harry Fey: “Het is een grote club, en ook onze praktijkondersteuners en assistenten doen lab-aanvragen. Om ervoor te zorgen dat de communicatie soepel verloopt, moet je alles heel goed noteren: met wie heb je contact gehad, wat is er afgesproken, welke testen zijn er precies aangevraagd? Als we het lab met een papieren formulier zouden aanvragen, zouden we het dus óók nog eens voor onze collega’s moeten opschrijven. Nu komt zo’n aanvraag automatisch in ons HIS, Promedico VDF. Foutloos en transparant. De uitkomsten van het lab worden daar ook automatisch weer in teruggeschreven, in de juiste episode in het dossier. En als er iets afwijkend is aan de resultaten, geeft het systeem dat meteen aan.”

Kwaliteit van de zorg

Fey & Van der Wal voert hier op de praktijk ook zelf laboratoriumtesten uit, via Point-of-care testing. Harry Fey: “Ook die POCT wordt via ZorgDomein aangevraagd. Ook hiervoor geldt: digitaal aanvragen levert gemak en een betere overdracht op, maar daarvoor moet je wel iets meer klikjes doen. De grootste winst zit uiteindelijk in de kwaliteit van de zorg. Betere ondersteuning bij de aanvraag en goede samenwerking binnen het team, dat zijn voordelen waarvan onze patiënten profiteren.”

Het aantal diagnostiekaanvragen dat door verwijzers digitaal via ZorgDomein gedaan wordt, is met 36% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Nieuwsgierig naar meer feiten over diagnostiek aanvragen? Lees meer.