Op een papieren formulier kun je alles natuurlijk sneller aanstrepen, maar het gebeurde regelmatig dat het lab niet alles had gemeten wat ik had opgegeven. Dat is natuurlijk vervelend, en bij een digitale lab-aanvraag heb je dat risico niet.
Eveline_over_ZorgDomein

Eveline van Dijk

Praktijkondersteuner, huisartsenpraktijk Gunneweg-Groot

Minder risico op fouten met digitale lab-aanvraag

Eveline van Dijk werkt sinds 2005 bij huisartsenpraktijk Gunneweg-Groot in Ermelo. Als praktijkondersteuner is ze speciaal verantwoordelijk voor diabeteszorg en astma-COPDzorg. Ze doet vooral aanvragen voor lab-onderzoek op deze gebieden, vrijwel altijd bij ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. 

Ooit deed ze alles op papier, nu gaat 90% van de aanvragen via ZorgDomein. Eveline van Dijk: “Op een papieren formulier kun je alles natuurlijk sneller aanstrepen, maar het gebeurde regelmatig dat het lab niet alles had gemeten wat ik had opgegeven. Dat is natuurlijk vervelend, en bij een digitale lab-aanvraag heb je dat risico niet.”

Eveline van Dijk is over het algemeen tevreden over diagnostiekaanvragen via ZorgDomein, op wat verbeterpunten na: “Soms wil ik méér dan wat er standaard wordt aangeboden of ik mis bepaalde aanvragen in het standaardpakket, zoals bij CVRM-hypertensie. Dan moet ik klikken en zoeken, en dat kost tijd. Meestal zit er een patiënt bij, die moet dan even wachten. Verder print in de verwijsbrief liever zelf uit dan dat ik hem mail, want dat gaat nog wel eens mis. Ik kan ook niet controleren wat mensen krijgen thuisgestuurd, dat vind ik jammer. Verder is het een prima systeem: ik kan er prettig mee werken en het sluit goed aan bij het HIS.”