Aanmelden ZorgDomein voor praktijken

Ergotherapie Nederland, OVN, NVH, NVLF en VvOCM hebben een voordeliger tarief met ZorgDomein afgesloten. Ben je aangesloten bij één van deze beroepsverenigingen* en wil jij je aanmelden op ZorgDomein? Gedurende de gehele contractperiode krijg je 30% korting op het maandbedrag en betaal je voor de eenmalige registratiekosten maar €15 (in plaats van €30).

* Alle vijf beroepsverenigingen behoren tot de federatie Paramedisch Platform Nederland. Met de laatste beroepsvereniging die onder PPN valt hoopt ZorgDomein binnenkort ook een overeenkomst te sluiten.

Start direct met aanmelden of lees hieronder eerst de verschillende stappen van het aanmeldproces en de antwoorden op veel gestelde vragen. 

Stappen aanmeldproces

Je staat op het punt om je praktijk aan te melden bij ZorgDomein. Hieronder lees je verschillende stappen van het aanmeldproces.

Stap 1: meld je praktijk aan voor ZorgDomein voor praktijken. Om je aan te melden heb je de AGB-code van je organisatie nodig.

Stap 2: na je aanmeldingen checken wij of je praktijk valt binnen één van de doelgroepen die zich kunnen aanmelden voor ZorgDomein voor praktijken.

Stap 3: valt je praktijk binnen de doelgroep dan ontvang je binnen 48 uur een vrijblijvend contract. In dit contract wordt onder andere vastgelegd met welke locaties je op ZorgDomein zichtbaar wilt zijn en wat de maandelijkse kosten worden.

Stap 4: je ondertekent het contract digitaal en stuurt deze terug naar ons.

Stap 5: nadat wij het getekende contract hebben ontvangen ontvang je binnen 48 uur een         e-mail om je account te activeren en ben je direct zichtbaar voor verwijzers.

Ben je enthousiast over ZorgDomein maar heb je nog vragen? Bekijk dan hieronder de meest gestelde vragen of vraag meer informatie aan via onderstaand contactformulier.

Veelgestelde vragen

 

Kan ik mijn praktijk aanmelden voor ZorgDomein?

Als je bent aangesloten bij één van onderstaande beroepsverenigingen gelieerd aan Paramedisch Platform Nederland (PPN), dan krijg je een blijvende korting van 30% op het maandbedrag en betaal je voor de eenmalige registratiekosten €15 (in plaats van €30):

 • Ergotherapie Nederland (Ergotherapeuten)
 • OVN (Optometristen Vereniging Nederland)
 • NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten)
 • NVLF (Logopedisten)
 • VvOCM (Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck)

Val je niet onder één van bovenstaande beroepsverenigingen? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij houden je op de hoogte.

Wat betaal ik voor ZorgDomein?

Gedurende de gehele contractperiode krijg je 30% korting op het maandbedrag en betaal je voor de eenmalige registratiekosten maar €15 (in plaats van € 30).

Hier het complete overzicht:

Normaal kost ZorgDomein per maand (ongeacht het aantal locaties):

 • voor praktijken met 1 of 2 zorgverleners: € 22
 • voor praktijken met 3 tot en met 7 zorgverleners: € 32
 • voor praktijken met 8 tot en met 14 zorgverleners: € 53
 • voor praktijken met 15 tot en met 24 zorgverleners: € 130
 • 25 of meer zorgverleners op aanvraag
 • eenmalige registratiekosten van € 30

Alle bedragen zijn exclusief btw

Heeft ZorgDomein afspraken met mijn corporatie/beroepsvereniging?

ZorgDomein werkt met verschillende beroepsverenigingen en corporaties samen. In vrijwel alle gevallen ontvangen de daarbij aangesloten praktijken een korting. ZorgDomein heeft een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met:

 • Ergotherapie Nederland (Ergotherapeuten)
 • OVN (Optometristen Vereniging Nederland)
 • NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten)
 • NVLF (Logopedisten)
 • VvOCM (Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck)

Is mijn informatiesystemen gekoppeld met ZorgDomein?

ZorgDomein is gekoppeld met veel verschillende zorginformatiesystemen. Zelfs als er nog geen koppeling is met het zorginformatiesysteem dat jij gebruikt, kan je toch al gebruik maken van ZorgDomein. Check hier of jouw informatiesysteem gekoppeld is met ZorgDomein.

Wat is het verschil tussen ZorgMail en ZorgDomein?

ZorgMail is een beveiligde mailfunctie om te communiceren met zorgverleners. Met ZorgDomein maak je het zorgaanbod van je praktijk inzichtelijk. Je kan ook digitaal verwijzingen ontvangen, (terug)rapporteren én beveiligd communiceren met de verwijzer of andere zorgverleners.

Hoe ziet de verwijzer mijn zorgaanbod?

Binnen ZorgDomein heb je de mogelijkheid om het proces te doorlopen dat de verwijzer bewandelt. Op deze wijze kun je zien hoe jouw zorgaanbod getoond wordt aan de verwijzers.

Contactformulier

Heb je een specifieke vraag of opmerking neem dan gerust contact met ons op via onderstaand formulier:

Naam(Vereist)
Ik wil graag: