banner

Wijkteams

Als VV&T-instelling merk je het ongetwijfeld: de vraag naar thuiszorg neemt toe en wordt steeds complexer. Kwetsbare ouderen blijven langer thuis wonen en vragen meer zorg van verschillende zorgverleners. De rol van de wijkteams wordt daardoor steeds belangrijker. Met ZorgDomein kunnen wijkteams nu direct schakelen met alle verwijzers.

uitvoeringsverzoek sturen

Werk rechtstreeks samen met de verwijzer

Huisartsen, medisch specialisten en andere verwijzers kunnen via ZorgDomein rechtstreeks verwijzingen en uitvoeringsverzoeken sturen naar het wijkteam in het postcodegebied van de cliënt. Voordelen voor je wijkteam:

 • Je bent gemakkelijk vindbaar;
 • Je ontvangt verwijzingen snel en direct, waar je ook bent;
 • Je beschikt altijd over de juiste medische informatie;
 • De informatie kan automatisch, met een koppeling, in het cliëntdossier komen, zodat dit dossier altijd up-to-date is;
 • Heb je aanvullende informatie nodig, dan schakel je direct met de verwijzer.

Houd regie in eigen hand

Als wijkverpleegkundige kun je op jouw beurt ook verwijzers direct benaderen. Bellen of langsfietsen bij de huisarts is dan vaak niet nodig, dus je hebt meer tijd en aandacht voor je cliënt. Zo kun je:

 • de verwijzer vragen om een uitvoeringsverzoek voor medisch voorbehouden handelingen;
 • een behandelverslag sturen om de verwijzer op de hoogte te houden;
 • zelf verwijzen naar andere wijkteams;
 • eenvoudig en veilig overleggen met collega’s en andere zorgverleners via de gratis zorgmessenger van ZorgDomein (kijk hier voor meer info).

ZorgDomein is uiteraard te gebruiken op een mobiele telefoon of tablet, zodat je er gewoon op locatie mee kunt werken.

uitvoeringsverzoek uitvragen
interesse en aanmelden

Interesse en aanmelden

Wil je meer weten over hoe ZorgDomein jouw wijkteam kan ondersteunen? Vul dan hier je gegevens in. We nemen binnen twee werkdagen contact met je op.

Overleg veilig en snel met andere zorgverleners

De gratis zorgmessenger van ZorgDomein wordt gebruikt om veilig en snel met andere zorgverleners te overleggen. Momenteel maken al honderden wijkverpleegkundigen gebruik van Patiëntoverleg.  Een paar van de  voordelen:

 • Je komt eenvoudig in contact met een huisarts of andere zorgverlener, als je een korte vraag hebt of bijvoorbeeld advies wilt over het gebruik van een bepaald hulpmiddel.
 • Om de vraag te verduidelijken kun je foto’s meesturen, bijvoorbeeld van een wond die behandeld moet worden.
 • Je kunt met meerdere collega’s tegelijk overleggen, binnen én buiten je zorgorganisatie. Handig, bijvoorbeeld als je de zorg voor een cliënt aan een collega of ander wijkteam wilt overdragen.

Start vandaag nog met jouw wijkteam! Klik hier voor meer informatie over Patiëntoverleg en de installatie van de gratis app.

patientoverleg incl foto
"Goed overleg kan het proces enorm stroomlijnen en de behandeling versnellen"
"Overleggen over een patiënt, buiten het kanaal van officiële brieven om. Het gaat dan om korte vragen of mededelingen over patiënten die aan beide zijden bekend zijn."
"De privacy van de patiënt is beter beschermd"