Twee berichten bij een koppeling

Bij een verwijzing via een ZorgDomein Koppeling versturen we twee berichten; een logistiek en een medisch inhoudelijk bericht. Waarom lees je hieronder:

 

 

  • Een verwijzer heeft de mogelijkheid om een verwijzing op een later moment af te ronden dan het moment waarop het afspraakverzoek wordt verstuurd. Mogelijke aanleiding hiervoor is de drukte op de praktijk maar ook omdat meer informatie nodig is die nog niet voor handen is (bijvoorbeeld uit PatiëntOverleg). Als het afspraakverzoek is verstuurd, blijft de in het aanbodscherm vermelde toegangstijd onverminderd van kracht.

  • Zorginstellingen willen steeds vaker de afspraakverzoeken gelijk verwerken in het planningssysteem van de zorginstelling/ polikliniek. Vaak is dit systeem gescheiden van het elektronische patiëntendossiers. Het ZorgDomein afspraakverzoek is zo ingericht dat geautomatiseerde verwerking ervan mogelijk wordt gemaakt.

  • In veel zorginstellingen is het plannen van afspraken organisatorisch gescheiden van het leveren van de zorg. Met het oog op de privacy is het vaak niet wenselijk dat daar waar de planning plaatsvindt ook de details van een medisch dossier inzichtelijk zijn. Door de berichten te scheiden kan dit worden voorkomen.

 

Meer weten over Integreer met ZorgDomein:

 

Zorgaanvragers
Zorgaanbieders