Nieuws

Zorgverleners Twente overleggen met Patiëntoverleg

Medisch specialisten van Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) gaan vanaf 1 maart gebruik maken van de zorgmessenger Patiëntoverleg voor overleg met collega-zorgverleners binnen en buiten de eigen zorginstelling. Door de kosteloze zorgmessenger in gebruik te nemen, komt ZGT tegemoet aan de wens van huisartsen om makkelijk en veilig te kunnen communiceren met specialisten.

social Twente.jpg

 

Transmuraal overleg

Patiëntoverleg geeft zorgverleners de mogelijkheid om elkaar korte vragen te stellen en informatie te delen op het moment dat het hen uitkomt. De zorgmessenger wordt in de regio Twente al veel gebruikt in de eerstelijn voor overleg tussen bijvoorbeeld huisartsen en wijkverpleegkundigen, paramedici en GGD. Nu de specialisten van ZGT ook gaan werken met de messenger, wordt overleggen tussen de eerste en tweede lijn ook eenvoudiger.

ZorgDomein platform

Patiëntoverleg is onderdeel van het ZorgDomein platform met digitale oplossingen voor Verwijzen, Diagnostiek aanvragen en Overleggen. Ruim 90% van de huisartsen maakt gebruik van ZorgDomein en meer dan 1.000 eerste- en tweedelijns zorgaanbieders etaleren hun zorgaanbod. Bijna 30.000 zorgverleners zijn te benaderen via de zorgmessenger Patiëntoverleg.

Direct starten

Heb je een ZorgDomein-account, dan kan je direct gebruik maken van Patiëntoverleg in de web omgeving of door het downloaden van app. Heb je nog geen ZorgDomein-account? Meld je dan eerst kosteloos aan bij ZorgDomein om Patiëntoverleg te kunnen gebruiken. 
 

Meer weten

Wil je meer weten over Patiëntoverleg en hoe zorgverleners van jouw zorginstelling met de kosteloze zorgmessenger kan starten? Laat het ons weten.

Google Play

 

 

app store.png