Nieuws

ZorgDomein werkt aan zichtbare verbeteringen

Achter de schermen werkt ZorgDomein momenteel hard aan verbeteringen voor de gebruikers. Bij verwijzen gaat het vooral om een nieuwe ‘look & feel’, bij diagnostiek aanvragen zal er ook inhoudelijk wat veranderen. Naar verwachting voeren we de aanpassingen in de loop van de zomer door. Maar eerst worden ze uitgebreid getest: in het Gooi.

Waarom zijn die verbeteringen nodig?

Productmanager Pieter Langers: “Om te beginnen maken we ZorgDomein klaar voor de toekomst. Zorgverleners maken bijvoorbeeld steeds meer gebruik van smartphones en tablets, dat beeld zal iedereen herkennen. We gaan ervoor zorgen dat ZorgDomein er binnenkort op al die apparaten ongeveer hetzelfde uitziet en functioneert. En dat alle knoppen op alle schermen precies doen wat je ervan verwacht: het moet intuïtief werken. Daar zijn we begin dit jaar al zichtbaar mee begonnen door een nieuw startscherm te introduceren. We rollen dit geleidelijk verder uit.

Verder komen we tegemoet aan de wensen van gebruikers, en dat geldt vooral voor het aanvragen van labdiagnostiek. Als het gaat om privacy en foutloosheid wint ZorgDomein het met gemak van de papieren aanvraag, maar we willen óók winnen op snelheid. Daarom wordt het aanvraagformulier een stuk overzichtelijker: zo maken we helder onderscheid tussen probleemgestuurd aanvragen en het aanvragen op basis van losse bepalingen. Ook zorgen we dat alle probleemgroepen in één oogopslag zichtbaar zijn. En er komt bijvoorbeeld een ‘winkelwagentje’ dat laat zien welke bepalingen geselecteerd zijn.”

Pieter: “In het ideale geval merkt de gebruiker straks alleen dat ZorgDomein overzichtelijker is." 

 

ZorgDomein_Pieter.png

Wat ga je er als verwijzer ervan merken?

Pieter: “In het ideale geval: alleen dat ZorgDomein opeens overzichtelijker is en nog sneller werkt. Vooral bij het digitaal diagnostiek aanvragen willen we dat de huisarts echt tijdwinst boekt. Maar eerlijk is eerlijk: in het begin is een verandering natuurlijk altijd even wennen.”

Waar staat de ontwikkeling nu?

Pieter: “We pakken het zorgvuldig aan, want het gaat wel om twaalf miljoen handelingen per jaar. ZorgDomein heeft een flink aantal gebruikerstesten en bezoeken onder huisartsen en diagnostische centra gehouden. Met de feedback daarvan hebben we aanpassingen doorgevoerd. Momenteel houden we een test op grotere schaal met het ziekenhuis Tergooi Hilversum en een tiental verwijzende huisartspraktijken. Tergooi ontvangt via ZorgDomein niet alleen verwijzingen, maar ook aanvragen voor klinische chemie en medische microbiologie. Zo kunnen we dus alle vernieuwingen in één keer testen. Daarom zij we erg blij met de deelname van het ziekenhuis en de betrokken huisartspraktijken.”

Meer weten?

Patricia Govaert, user experience designer, legt in dit artikel uit waarom ZorgDomein dit jaar zoveel schermen aanpast. Benieuwd geworden naar de verbeteringen en wat ze voor jouw werk kunnen betekenen? Blijf dan het nieuws op deze website volgen.