Nieuws

“ZorgDomein is een geweldige plek om te werken én te leren”

Niks mis met programmeren, maar het is uitdagender om ook mee te bepalen wat er gemaakt gaat worden en hoe. Voor Bernd de Waal, die zo’n twee jaar geleden bij ZorgDomein begon, is dat een van de leuke kanten van zijn dubbelfunctie. Bernd: “En je hebt veel overleg hebt met andere disciplines, zodat je ook inhoudelijk veel leert.”

Hoe kwam je bij ZorgDomein terecht?

“Ik ben hier in 2016 begonnen als software developer. Ik heb scheikunde gestudeerd in Nijmegen en Utrecht, maar besloot een andere richting inslaan. Via het IT-bedrijf Sogyo heb ik toen leren programmeren en zij verzorgden ook een eenmalige detachering. ZorgDomein is dus mijn eerste werkgever. Als developer heb ik er bijvoorbeeld aan meegewerkt dat vrijwel alle ZorgDomein-gebruikers een uniek account konden krijgen, en hoe nieuwe gebruikers zich kunnen registreren. Zowel front-end als back-end programmering, dus wat je als gebruiker ziet én wat je niet ziet. Voor de back-end werken we hier met Scala, een vrij nieuwe en nog weinig gebruikte programmeertaal die erg veelzijdig en flexibel is. Scala is vooral een pragmatische taal, handig om dingen in te bouwen. Voor de front-end, dat wat je op je beeldscherm ziet, programmeren we in het bekendere Javascript met een Angular framework.

We voeren vrijwel voortdurend kleine verbeteringen aan het systeem door; gemiddeld om de dag. Daarbij zorgen we dat alles uitgebreid getest is voor het live gaat. Om erachter te komen welke aanpassingen nodig zijn, werk ik met andere afdelingen samenwerken: Service & Support, product leads, User Experience en User Interface.”

Dat hoort bij je rol van product owner.

“Precies, daarbij doe ik meer dan programmeren: ik bekijk ook wát er geprogrammeerd moet worden. Wat wil de klant precies, kunnen we dat leveren en hoe past het binnen de planning? Dat werk deed ik ook al voor mijn eigen projecten, en nu dus in wat breder verband. De vertical waarbinnen ik dat doe heet optimization: we willen ZorgDomein zó inrichten dat gebruikers er zo soepel mogelijk mee overweg kunnen. Liefst zorgen we dat een gebruiker het hele systeem in één keer begrijpt, zonder vragen te hoeven stellen. Dat is vaak lastiger dan bugs oplossen: die zijn direct duidelijk, dit niet. Alles werkt, maar hoe zorg je dat het nog béter werkt? Voor allerlei typen gebruikers ook, want iedereen heeft weer een ander kennisniveau en andere behoeften. Daarvoor kijken we naar de gebruiksgegevens, om te zien op welke punten veel mensen vastlopen of afhaken. We gaan er ook dieper op in via gebruikerspanels en de feedback via Service & Support.”

Waar richt optimization zich op?

“Momenteel zijn we vooral bezig met nieuwe markten bedienen, zoals ZorgDomein voor praktijken. Zorgverleners in kleinere praktijken willen niet afhankelijk zijn van onze hulp, maar zelf aan de slag: laten zien wat ze in huis hebben en verwijzingen ontvangen. Mijn moeder is kinderfysiotherapeut en ze kent ZorgDomein alleen via mij. Ik zou het erg leuk vinden als wat wij doen zo breed toegepast wordt, dat ze over een tijdje ook ons platform gaat gebruiken.

Een ander aandachtspunt is Patiëntoverleg. Dat voelt nu als een stand alone product, terwijl het onderdeel is van het platform ZorgDomein. Dat ligt deels aan de functionaliteiten, maar ook aan de ervaring die je aan gebruikers biedt. We werken dus aan het maken van één ZorgDomein.”

Hoe is het om bij ZorgDomein te werken?

“Ik vind de werksfeer hier heerlijk. Zelf heb ik weinig vergelijkingsmateriaal, maar ik merk wel dat veel developers die eerst waren vertrokken toch weer hier terugkomen. ZorgDomein werkt met veel nieuwe technologie en de snelheid van opleveren ligt hoog – het kan natuurlijk altijd nóg sneller, maar van wat ik om me heen hoor kan het ook een stuk trager. Verder kun je met iedereen overleggen, ook als junior. Er is veel ruimte voor goede ideeën en je wordt echt gestimuleerd om ze uit te werken. Het is ook een leuke leeromgeving, omdat je veel overleg hebt met andere disciplines: op die manier leer je ook inhoudelijk veel over het dossier ‘zorg’. Dat is een giga-industrie, en er valt een hoop te verbeteren. Onze gebruikers doen zeer nuttig werk. Alles wat wij kunnen doen om daarbij te ondersteunen, moeten we ook doen. Zo kijken we er hier allemaal tegenaan. Voor een arts of zorgverlener is ZorgDomein natuurlijk niet het belangrijkste: dat is de patiënt. Maar we maken het wél mogelijk dat een arts meer tijd en aandacht aan die patiënt kan besteden.”

ZorgDomein_Bernd