Nieuws

"Idealiter kunnen klanten ZorgDomein zonder training gebruiken"

Gitta
Tot vorig jaar was Gitta Groenenboom bij ZorgDomein commercieel verantwoordelijk voor de ziekenhuismarkt. Nu geeft zij leiding aan het team implementatie en advies: zes consultants die voor nieuwe en bestaande klanten werken. Gitta: “We begeleiden het proces rond de implementatie en zorgen dat klanten het beste uit ZorgDomein halen.”

Hoe ziet je werkdag eruit?

“Elke dag is weer anders. Ik overleg natuurlijk veel over lopende zaken. Er lopen continu zo’n 80 implementaties; elke maand ronden we er 20 tot 25 af. Verder zijn we druk bezig om onze processen efficiënter te maken. We willen in korte tijd veel verwijzers op ZorgDomein kunnen aansluiten. Daarvoor moeten zorginstellingen minder van ons afhankelijk zijn en meer zelf kunnen regelen en oplossen.”

Wat deed je vóór ZorgDomein?

“Studeren! Ik deed twee masters in gezondheidswetenschappen, een wetenschappelijke en een meer bedrijfsmatige. Toen wist ik al dat ik wilde werken in het bedrijfsleven binnen de zorg. Niet dat ik direct ZorgDomein op het oog had; toen ik hier in 2011 solliciteerde naar een baan als accountmanager, keek ik eerst op Wikipedia wat dat betekende… Maar ZorgDomein zit voor mij precies goed op de schaal van maatschappelijk naar commercieel: mooi tussen de overheid en de farmaceuten in, zeg maar.”

Wanneer is een werkdag voor jou geslaagd?

“Als we onze klanten goed geholpen hebben én als we met ons team een succes hebben behaald bij de klant. Verder ben ik erg blij als we weer een stapje richting een efficiënter implementatieproces hebben gezet. Vroeger zaten we bijvoorbeeld bij iedere afzonderlijke klant de applicatie uit te leggen. Nu geven we een tweewekelijkse training voor meerdere klanten tegelijk, die ook als webinar te volgen is. In het ideale geval kunnen klanten ook zonder training met de applicatie uit de voeten.”

Wat vind je leuk aan deze branche?

“Gezondheidszorg vind ik interessant, omdat de zorg voortdurend in beweging is. En er valt veel te verbeteren, dat merk je ook op het moment dat je zelf aan een balie staat. Je moet echt mondig zijn om dingen logistiek goed geregeld te krijgen. Lang niet elke patiënt is in staat om zelf de regie te pakken, en daar kan juist ICT een bijdrage aan leveren.”

Hoe is het om voor ZorgDomein te werken?

“Het is een innovatief, groeiend bedrijf met uitdagend werk; ik heb me de afgelopen vijf jaar geen moment verveeld. Verder bevalt de cultuur me heel goed, je kunt hier echt jezelf zijn en er wordt naar je ideeën geluisterd. En veel collega’s zijn ook echt vrienden geworden, dat zegt genoeg. O ja, de werkplek hier is natuurlijk geweldig inspirerend.” 

Waar werk je over tien jaar?

“Zover denk ik echt niet vooruit. Misschien run ik dan wel een B&B in Spanje! Maar het is waarschijnlijker dat ik dan nog steeds werk bij een innovatieve zorgorganisatie. Zorg en ICT, dat blijft voor mij een ideale combinatie.”

Heb je een grote passie naast je werk?

“Ik sport veel: ik zit op een tennisclub, waarvoor ik ook vrijwilligerswerk doe, en ik doe aan wielrennen – eigenlijk door een fietstrip die ik ooit met ZorgDomein maakte. En ik doe nog wel eens mee aan een triatlon. Verder houd ik van verre reizen: ik ga de hele wereld over, van Cuba tot Vietnam. Ik was de eerste die binnen ZorgDomein een sabbatical opnam, om drie maanden door Zuid-Amerika te reizen.”