Nieuws

"We maken ZorgDomein overzichtelijker zodat zorgverleners zoveel mogelijk aandacht kunnen geven aan patiënten."

ZorgDomein is dit jaar druk bezig om een flink aantal schermen voor gebruikers te verbeteren. Zo gebruiken veel verwijzers al een nieuw startscherm. Komende periode wordt ook het aanbodscherm vernieuwd, evenals het verwijs- en aanvraagflow. Patricia Govaert, user experience designer bij ZorgDomein,  is nauw betrokken bij deze vernieuwingen. Zij stuurt het team van user experience designers aan dat ZorgDomein gebruiksvriendelijker, intuïtiever en klaar voor de toekomst maakt.

Het belangrijkste eerst: vanwaar al die aanpassingen?

Patricia Govaert: “ZorgDomein wil zorgverleners zo goed mogelijk ondersteunen bij het vinden van zorg en het samenwerken met anderen, dat is de kern van onze missie. Daarom blijven we onze gebruikers steeds nieuwe, handige mogelijkheden bieden. Tegelijkertijd willen we ZorgDomein helder en overzichtelijk houden. Als zorgverlener wil je tenslotte zo veel mogelijk aandacht besteden aan je patiënt, dus zo min mogelijk gedoe hebben met systemen.

We bouwen daarom een consistent en logisch platform, zodat je als gebruiker overal in ZorgDomein dezelfde menu’s en dezelfde knoppen ziet. Die altijd hetzelfde doen als je erop drukt, ongeacht of je dat nu met je wijsvinger doet op een tablet of telefoon, of met de muis van je computer. Voordeel van die consistentie is ook dat we efficiënter kunnen bouwen en dus sneller nieuwe functionaliteiten aan ons platform toe kunnen voegen.”

Patricia
 
 
Patricia: “Ons platform bestaat uit een flink aantal schermen. Die gaan we stap voor stap vernieuwen."

 
 
 
Het is nu begin juni; wat is de belangrijkste wijziging tot nog toe?

Patricia: “Het startscherm voor verwijzers springt natuurlijk het meest in het oog. Dit scherm toont alle mogelijkheden in één overzicht, passend bij de functie van de gebruiker. Net als de andere nieuwe schermen, is het startscherm ook goed op mobiel en tablet te gebruiken. We introduceerden het in februari, na een gebruikstest en een uitgebreide pilot. Inmiddels gebruikt 90% van de verwijzers het startscherm. Hun feedback heeft geholpen om een aantal belangrijke verbeteringen door te voeren [lees hier welke].

Of je nu huisarts, wijkverpleegkundige of psychiater bent, je startscherm biedt je straks altijd de mogelijkheden die voor jou relevant zijn. Daar werken we aan. Ook zorgverleners die ZorgDomein gebruiken zonder koppeling met hun informatiesysteem kunnen zo direct aan de slag.”

Wat staat er verder op de agenda?

Patricia: “Ons platform bestaat natuurlijk uit een flink aantal schermen. Die gaan we stap voor stap vernieuwen: steeds als we een nieuwe functionaliteit toevoegen die om een aanpassing van de schermen vraagt, nemen we dit meteen mee. Een belangrijke stap nemen we deze zomer: dan gaan we het proces van verwijzen en diagnostiek aanvragen verbeteren. Vooral het aanvragen van labdiagnostiek gaat overzichtelijker worden. Ook kun je de producten die beschikbaar zijn voor je zorgvraag beter vergelijken en filteren. En er is nog een vooruitgang voor verwijzers, mits hun informatiesysteem gebruik maakt van een FHIR-koppeling: zij kunnen bij het maken van de verwijsbrief de meest actuele gegevens uit hun informatiesysteem ophalen en gebruiken.”

Hoe pakken jullie zo’n verbetering aan?

Patricia: “De meeste ideeën voor verbetering van ons platform komen van de gebruikers zelf: uit de vele gesprekken die mijn collega’s met mensen uit de zorg hebben. We hebben inmiddels een flinke lijst met kleine en grote wensen liggen. Wanneer we met een verbetering aan de slag gaan, verzamelen we daarover eerst zo veel mogelijk informatie en meestal bedenken we verschillende oplossingen. Die leggen we voor aan betrokkenen en gebruikers in de vorm van een schets, een prototype of werkende software. We hebben inmiddels een flink testpanel met gebruikers die willen helpen testen. Dat is erg fijn, want we beseffen hoe druk iedereen is. Soms kan dit testen online, soms bellen we of gaan we naar mensen toe, om erachter te komen hoe ze precies werken en waarom ze iets doen of op prijs stellen.

Als wij na de eerste tests tevreden zijn, voeren we een pilot uit in de praktijk, zoals op dit moment voor verwijzen en aanvragen [lees hier meer over deze test]. Dat levert altijd nuttige feedback op, die we verwerken in de definitieve release. Bij grote veranderingen, zoals met het startscherm, bieden we een tijdlang zowel de oude als de nieuwe versie aan. Op die manier geven we mensen de tijd om te wennen. Wijzigingen kondigen we op tijd aan via onder andere Software Updates, zodat gebruikers zo min mogelijk verrast worden.”

Hoe gaan gebruikers met de nieuwe schermen om?

Patricia: “Dat wisselt per persoon. Sommigen vliegen door de nieuwe schermen heen, andere gebruikers hebben meer tijd nodig om te wennen. Een mooi voorbeeld was tijdens een van onze gebruikstests. Een huisarts had al een verwijzing gemaakt in de testomgeving zonder dat hij dat doorhad. Achteraf zei hij: ‘O ja, het zag er iets anders uit.’ Dat is hoe we het graag zien. We streven ernaar dat ze weinig van de overgang merken en daarna snel de voordelen ervan ondervinden.”