Nieuws

Als waarnemend huisarts verwijzen via ZorgDomein; meest gestelde vragen

dokter

De vakantieperiode staat voor de deur en dat betekent dat er meer waarnemend huisartsen actief zijn.  Als waarnemend huisarts is het dan fijn om direct soepel te kunnen verwijzen via ZorgDomein. In deze blog vertellen we je de meest gestelde vragen van waarnemend huisartsen én de antwoorden.

 

1. Heb ik een nieuw ZorgDomein-account nodig als waarnemend huisarts?

Nee, als huisarts (of assistent) heb je één ZorgDomein-account nodig om je verwijzingen mee te kunnen doen. Door een extra functie toe te voegen in het account ben je in een handomdraai klaar om via een andere praktijk verwijzingen te kunnen doen. Heb je nog niet eerder gewerkt met ZorgDomein? We vertellen je graag meer over digitaal verwijzen via ZorgDomein. Wanneer de praktijk gebruik maakt van ZorgDomein, kan je direct aan de slag door vanuit je informatiesysteem ZorgDomein op te starten (zie abeelding 1).

huisartsen

Afbeelding 1: startscherm ZorgDomein

 

2. Hoe koppel ik mijn bestaande ZorgDomein-account aan een andere praktijk?
  •  Log in via het HIS in ZorgDomein;
  • Selecteer je functie in de betreffende praktijk.

 Je kan direct aan de slag. Houd wel rekening met het algemene e-mailadres van de praktijk voor het ontvangen van notificaties.

 

3. Ik ben mijn inloggegevens vergeten. En nu?

Als je in ZorgDomein inlogt, wordt het geregistreerde e-mailadres en wachtwoord gevraagd. Het wachtwoord kan je opvragen door op de knop ‘Wachtwoord vergeten’ te klikken. De stappen wijzen zich vervolgens vanzelf. Bel Service & Support als je het e-mailadres niet meer weet. Op basis van postcode of praktijknaam kunnen we je verder helpen. Je kunt ons bereiken op 020 - 471 52 82.

 

4. Werkt verwijzen via ZorgDomein als waarnemend huisarts hetzelfde als ik gewend ben?

Ja, verwijzen werkt gewoon zoals je gewend bent. Het zorgaanbod kan wel verschillen. Met een nieuwe rol in een andere praktijk wordt er gekeken naar het verwijsgedrag van de praktijk. Afhankelijk van de afstand tot de praktijk kan ook het eerstelijnsaanbod in de applicatie wijzigen.